Рейтинговата агенция "Фич", едната от трите най-големи корпорации за финансови

...
Рейтинговата агенция "Фич", едната от трите най-големи корпорации за финансови
Коментари Харесай

Фич се кани да свали рейтинга на Великобритания

Рейтинговата организация "Фич ", едната от трите най-големи корпорации за финансови услуги паралелно с "Мудис " и "Стандард енд Пуърс ", предизвести, че все по-реалната вероятност за излизане на Англия от Европейски Съюз без съглашение изправя Обединеното кралство пред първо намаление на рейтинга от пет години.

На 20 март организацията сложи Англия под отрицателно наблюдаване, което значи, че планува опция за понижаването му в близко бъдеще.

"Негативното наблюдаване на рейтинга на Обединеното кралство отразява преди всичко нарасналата неустановеност за процеса на Брексит и нараствания риск от "твърд " Брексит, при който Англия ще напусне Европейски Съюз без подписано съглашение ", се споделя в изказване на "Фич ". Агенцията счита, че "твърдият " Брексит ще докара до значително разстройване в английската стопанска система и търговски вероятности, най-малкото в кратковременен проект, се споделя още в изказването.

В момента рейтингът на Англия във "Фич " е АА - две степени под най-високия вероятен - ААА. За финален път е бил ААА през 2012-а, само че един път е намален при започване на ръководството на съдружното държавно управление на Дейвид Камерън и още един път - скоро след референдума за Брексит.

Понижаването на рейтинга от страна на организациите е освен алегоричен жест, само че и ще има материално изражение върху достъпа до финансиране от страна на Англия. Колкото по-нисък е кредитният рейтинг на една страна, толкоз по-високи лихви би трябвало тя да заплаща на кредитния пазар, напомня "Бизнес инсайдър ". Понижението може да значи и по-труден достъп до финансовите пазари, въпреки че даже и да бъде понижен английският рейтинг с една степен от всички организации, той отново ще остане един от най-високите в света.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР