Рейтингът на одобрение на президента на САЩ Джо Байдън е

...
Рейтингът на одобрение на президента на САЩ Джо Байдън е
Коментари Харесай

Рейтингът на Байдън с невиждан срив от началото на мандата му

Рейтингът на утвърждение на президента на Съединени американски щати Джо Байдън е понижен до най-ниското равнище през мандата му, оповестява " Асошиейтед прес ".

Същевременно се задълбочава скептицизмът измежду членовете на личната му Демократическа партия.

Проучване на " Асошиейтед прес " и Националния център за проучване на публичното мнение сочи, че едвам 39% от пълнолетните американци утвърждават представянето на Байдън като президент. Това е спад спрямо към този момент отрицателния му рейтинг, измерен месец по-рано.

Само към двама от всеки 10 пълнолетни считат, че Съединени американски щати са поели в вярната посока или че стопанската система е добра - спрямо към трима от всеки 10 преди месец.

Спадът на утвърждението е най-много измежду поддръжниците на демократите, като единствено 33% от интервюираните, подкрепящи партията на президента, декларират, че страната е поела в вярната посока, против с 49% през април.
 Рейтингът на Байдън - най-нисък от началото на мандата му
Рейтингът на Байдън - най-нисък от началото на мандата му

Американците не са удовлетворени от отговора на пандемията

Особено обезпокоително за Байдън преди междинните избори в страната е, че о добрението му измежду демократите е 73% , което е значителен спад спрямо началото на неговия мандат, когато то не падаше под 82%.

Социологическото проучване отразява необятното неодобрение в Съединени американски щати, подбудено от множеството провокации, пред които страната е изправена - инфлацията, насилието с огнестрелни оръжия и неочаквания дефицит на бебешки храни до продължаващата пандемия.

2/3 от американците не утвърждават метода, по който Байдън ръководи стопанската система. Тази оценка значително не се е трансформирала през последните няколко месеца, макар че се регистрира лек растеж по отношение на първите два месеца на годината.
 Рейтингът на Байдън се срина след рецесията в Афганистан
Рейтингът на Байдън се срина след рецесията в Афганистан

Одобрението към американския президент е спаднало до рекордните 43%

Има обаче признаци, че недоволството от Байдън и стопанската система се е задълбочило. Едва 18% от американците смятат, че политиките на Байдън са помогнали повече, в сравнение с са навредили на стопанската система, спрямо 24% през март. 51% пък са на мнение, че те повече са навредили, в сравнение с са помогнали, а 30% не могат да преценяват.

Процентът на демократите, които декларират, че политиките на Байдън повече са помогнали, е понижен от 45 на 37%, макар че единствено 18% считат, че повече са навредили. 44% не могат да преценяват.

Само 38% от запитаните поддържат миграционната политика на Байдън, до момента в който 45% утвърждават метода му да се оправи с връзките с Русия.

Едва 21% от интервюираните декларират, че са " мощно уверени ", че Байдън ще се оправи със обстановката в Украйна; 39% имат известна убеденост, а други 39% настояват, че съвсем му нямат доверие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР