Рейчъл. Около две хиляди души, които се готвеха да щурмуват

...
Рейчъл. Около две хиляди души, които се готвеха да щурмуват
Коментари Харесай

„Российская газета“: Щурмът на „Зона 51“ се превърна във фарс

Рейчъл. Около две хиляди души, които се готвеха да щурмуват „ Зона 51 “ в Невада, се събраха до оградата на тази загадка база на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, ситуирана на 130 километра от Лас Вегас, на брега на изсъхналото езеро Груум Лейк, в последна сметка я трансфораха събитието в " карнавално-маскараден фарс ", написа съветският вестник " Российская газета " .
Според американските медии, събитията, в които „ вземат участие хиляди земляни, опитващи се да открият контакти с НЛО в пустинята Невада, бяха най-вече празнични и съпроводени с игри, само че доведоха и до няколко ареста “.
Освен двама младежи - момиче, което се опита да пропълзи под оградата на база в зори в петък и човек, който реши да уринира на входа на тайното оборудване, в петък вечерта бяха задържани още трима души. Има известия за няколко леки пострадвания измежду гостите; един човек е докаран с признаци на дехидратация от музикален фестивал, проведен в прилежащия град Рейчъл.
Собствениците на няколко ресторанта и магазини в региона потъркват предостатъчно ръце: радостните посетители са изпили съвсем целия алкохол. Самите участници не крият насладата. „ Всеки има ужасно възприятие за общественост “, споделя Джон Дерибери, който пристигна с приятелката си Сара Шор от Нашвил, Тенеси. „ Започна като на смешка и в този момент хората се опознават “, пшризнава 23-годишната Трейси Фъргюсън от Су-Фолс, Южна Дакота.

Изданието напомня, че през юли във „ Facebook “ се създааде събитие, наречено „ Щурм на Зона 51: Те не могат да спрат всички нас “, където повече от два милиона души показаха предпочитание да „ участват “ и да дойдат до портите въз основата, където съгласно легендите се намират останките на извънземни, които са били сякаш свалени от Военновъздушни сили на Съединени американски щати в края на 40-те години. Всъщност пробните системи за самолети и оръжия се създават въз основата на потребностите на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.
„ Зона 51 “ е с повърхност от 5000 квадратни благи, която действа повече от 60 години и публично е част от тестовата площадка в Невада. Базата е известна като скришен и добре укрепен обект и мнозина считат, че държавното управление на Съединени американски щати я употребява за осъществяване на проучвания за съществуването и вероятните визити на Земята от извънземни.
В резултат на това събитията от 20 септември се развиха по следния метод. В петък сутринта в региона въз основата се събраха към 75 души. Всичко това в действителност приличаше на фарс и най-малкото свидетелстваше за идното нахлуване. Предимно младежите носеха оранжеви скафандри, „ извънземни “ маски и шапки от фолио. В цялата база, настояват наблюдаващи, са били сложени табели, показващи, че това е неразрешена територия: там беше написано, че държавното управление на Съединени американски щати може да употребява „ смъртоносна мощ “, в случай че някой влезе в тази зона.

Както оповестява The Sun, се очакваше минимум 30 000 души да дойдат в дребните градове Рейчъл и Хико на събитие, което стартира като интернет смешка. В последна сметка действителният брой на „ присъстващите “ едвам надвиши две хиляди души.
Междувременно чиновници на Военновъздушни сили предизвестиха ловците на НЛО, че ще открият огън при положение на нахлуване над базата. Говорителят на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Лора Макендрюс съобщи, че не може да приказва в детайли за настоящите процедури в базата, само че посъветва участниците в нападението да не се пробват да извършат закононарушение.
Въпреки това съвсем 100 души потеглиха в 3 часа сутринта в петък до най-известната " задна врата " на именитата строго секретна база на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, ситуирана покрай дребното градче Рейчъл, а други 40 души направиха по-труден преход към по-малко известния портал в долината Тикабу, съобщи шерифът на окръга Линкълн Кери Лий. Шерифът сподели, че денем към портите на Тикабу са пристигнали към 300 души, а други 800 са карали или изминавали 13-километровата пътека до портите край Рейчъл денем.
Една от „ присъстващите “, 60-годишна жена от Калифорния, беше задържана, откакто безусловно с пяна на устата доказваше на заместниците на шерифа, на брачна половинка си и на всички към нея, че е щяла да извърши закононарушение, „ без значение от всичко “, Не е ясно дали тази дама е била в нетрезво положение. Според Лий още двама мъже са били задържани, откакто военните ги откриха в кола в периметъра въз основата сред двете врати. Служителите на вятъра се опитваха да извадят колата от този сложен терен.
Все още не е ясно по какъв начин тези момчета са съумели да преодолеят най-трудния маршрут: ярки прожектори, голям брой камери бяха конфигурирани на портите въз основата. И целият обект е заобиколен от редове бодлива тел.
Шериф в прилежащ окръг e Най заяви, че към 40 души са се разпръснали след " извънредно сурови предизвестия " от чиновници към 3 часа сутринта в петък. Те бяха покрай основната врата въз основата. В региона е видян Мати Робъртс, 20-годишен от Бейкърсфийлд, Калифорния, който през юни стартира това събитие във „ Facebook “ 25-годишният Кирил Судан, който дойде в Невада от френския град Лил, изрази отчаяние, че не е видял тълпи от хора, мечтаещи да се срещнат с извънземни. „ Всички знаем, че не можем да преминем през нейната (основна) врата “, сподели Судан. „ Но в случай че се съберем довечера и имаме малко музика, бира, това към този момент ще бъде триумф. “

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР