Ревящите двигатели, свистенето на гуми и опасните улични гонки накараха

...
Ревящите двигатели, свистенето на гуми и опасните улични гонки накараха
Коментари Харесай

Виена взема по-сериозни мерки срещу уличните гонки


Ревящите мотори, свистенето на гуми и рисковите улични гонки накараха управляващите във Виена да се засилват против безобразията на джигитите на пътя. Последната акция е в горещата точка за гонки в крайния виенски квартал " Каленберг ", заяви Бюрото за интернационалните връзки на Община Виена в София.

65-бетонни преградни блокчета разделят огромния открит паркинг и пречат на дрифтенето. Досегашната организация на придвижване е изменена с въвеждане на оптималната скорост от 30 км/ч и еднопосочна система. Ограниченията не пречат на посетителите на паркинга и достъпа на рейсовете от градския превоз.

Срещу уличните хулигани се обмислят и други дейности. Виена е един от основателите за по-нататъшно стягане на ограниченията, да вземем за пример конфискация на МПС при изключително рисково държание на пътя, по-строги наказания за водачите, използвали опиати и основаване на обединен федерален административно-наказателен указател.

Междувременно общината и полицията организират няколко пъти седмично специфични акции против джигитите. По време на така наречен " механически инспекции на пътя " по улиците на Виена полицията стопира съмнителни коли, които се ревизират за техническа редовност от специалисти на Националната организация за надзор на транспортните средства, в това число посредством потребление на мобилен механически пункт в рейс.

През 2021 година са издадени над 1600 протокола за механически обзор на пътя, като над 92 % от тестваните коли са посочили съществени недостатъци, а част от тях са представлявали " непосредствена заплаха ". При най-тежките случаи полицията непосредствено лишава регистрационния номер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР