Революционен научен пробив - астрономи са открили убедители доказателства, че

...
Революционен научен пробив - астрономи са открили убедители доказателства, че
Коментари Харесай

На Марс откриха вода в течно състояние

Революционен теоретичен пробив - астрономи са разкрили убедители доказателства, че на Марс има вода в течно положение, съобщи The Guardian.

Става въпрос за езеро с диаметър към 20 км, което се намира под повърхността на ледения пласт, покриващ южния полюс на Червената планета.
За първи път учените откриват течна вода на Марс. Това усилва вероятността микроорганизми да са се развивали или да се развиват там. Търсенето на такива обаче ще отнеме години, предизвестяват учени.
" Това е мястото на Марс, където има нещо, най-вече доближаващо се до среда, позволяваща живот, където той би могъл да съществува, " споделя ученият Роберто Орозеи от Националния институт по астрофизика в Италия, представен от " Ройтерс ". Орозеи управлява екипа на проучването, оповестено в списание Science.
Eзерото е засечено с инструмент на борда на изследователския уред " Марс експрес " на Европейската галактическа организация, който обикаля в орбита към Червената планета.
Предишните открития на Марс постоянно са били свързвани с съществуване на вода в предишното. През 2015 година НАСА да вземем за пример разгласи, че е открила вода, стичаща се по улеи на неравности, само че това бе опровергано предходната година, когато се оказа, че става дума просто за следи от свличащи се камъни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР