Ревност е основната версия, по която работят криминалистите по разследването

...
Ревност е основната версия, по която работят криминалистите по разследването
Коментари Харесай

Убийството на Алена Щерк: Водещата версия е ревност

Ревност е главната версия, по която работят криминалистите по следствието на убийството на IT специалистката Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя край Радомир.

„ Основните версии за убийството са ревнивост и бизнес ползи, само че водещата версия е любовта “. Това съобщи комисар Стойно Цветков – шеф на отдел „ следствия в Столична дирекция на вътрешните работи “.

Причина за гибелта са голям брой удари по главата и контузия, несъвместима с живота, разкриха от полицията. 

" Сигналът за изчезналата Алена Щерк е подаден от близки на убитата в петък. Първоначално следствието е формирано похищение. В събота се постановяваше доста експедитивно да се работи, с цел да могат да бъдат обезпечени доказателствата, бе образуван екип от прокурори. Протоколите все още дейности са утвърдени. Иззети са данни от трафика за следене на мобилните телефони. Още в събота беше издадена Европейска заповед за арест до Република Италия ", разкриха криминалисти. 

" Имаме публична информация, че обвиненият е арестуван в Италия. По отношение на обвиненята, първичната информация беше за похищение, по тази причина и такова обвиняване бе повдигнато. Вчера бе отрит натрупа на жертвата и по него бяха открити находки от удари, голям брой удари по главата и контузия, която е несъвместима с живота. Това наложи изменение на обвинението и беше подигнато ново, за ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен метод ", разкри зам.-градския прокурор Иво Илиев. 

Относно претекста, от прокуратурата обясниха, че  двамата са имали връзка, която са прекратили на скоро, само че това не е било предмет на следствие в първите часове на следствието. 

" Основното беше да се откри тялото на жертвата и да се съберат доказателства за авторство на действието Към момента доказателствата сочат, че по всяка възможност причинител на закононарушението е точно някогашният другар на Алена, защото е открито, че тялото й е превозено с персоналния й автомобил до местността, където е открито, в автомобила е открита кръва, а е открито, че в следствие автомобилът е ръководен от Виктор. Това са доказателствата, на които стъпваме сега. Индикация за това е, че в последстиве е напуснал страната ", разкриха от прокуратурата. 

Във връзка

Заподозрян за убийството е някогашният другар на Алена - Виктор Спига. Той бе задържан в северноиталианския град Асколи Пичено от локалната полиция в неделя вечерта. Той е арестуван, до момента в който се прибирал в хотела, където се бил настанил. Конфискуван е и автомобил, нает от компания за коли чартърен в София.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР