Рев на двигатели, форсиране на мотоциклети, свистене на гуми, пушек,

...
Рев на двигатели, форсиране на мотоциклети, свистене на гуми, пушек,
Коментари Харесай

Пловдивските булеварди - арена за пилене на гуми и нерви СНИ...

Рев на мотори, форсиране на мотоциклети, свистене на гуми, дим, тресене на прозорци, игра със гибелта. Такава е атмосферата по пловдивските булеварди напролет и лятото изключително в нощните часове. Любителите на високите скорости и свръхдозите адреналин показват дрифтърските си и гонкаджийски качества, като изправят жителите на нокти както поради едвам търпимия звук, по този начин и поради непрекъснатото им лавиране на ръба сред този свят и отвъдното.

-------------------------------------------

Моторджии и дрифтъри с мощни машини трансформират лятото за пловдивчани в същински призрачен сън. Сбирките на младежите стартират още напролет, само че шумовият тормоз доближава своята връхна точка през месеците юни, юли, август, та чак до края на септември. Групичките с почитатели на адреналина стават дейни сред 22 часа и среднощ, тъкмо когато огромна част от града си отдъхва или към този момент спи след тежкия работен ден, а бебетата и децата са от дълго време по леглата. Форсирането на моторите на колите и „ изрязването “ на моторите обаче поставя завършек на тишината и кара жителите да подгреят телефоните на полицията. Оказва се, че решаването на казуса не е лесна работа - изисква неизменност и увереност, споделят осведомени от Министерство на вътрешните работи.

Ако може да се приказва за карта на гонките и дрифта в града, то тя би изглеждала по следния метод.

Дрифтърите с подсилени коли си имат три обичани места

за пилене на гуми и на нервите на пловдивчани.



Едно от най-популярните е Гребната база, наоколо до хотел „ Лендмарк “. Там има задоволително място водачите да въртят гуми, да подвигат пушилка и да разсънят всички в близост. Неведнъж акциите на полицията се организираха точно там, защото сигналите се нароиха един след различен.

Второто място, което е парадайс за дрифтърите, е паркингът на хипермаркет „ Кауфланд “ в ЖР „ Тракия “. Там се е случвало да се събират над 100 коли, да надуват тонколоните и да се надпреварват кой ще направи повече концентрични кръгове от дрифтене. Тук също полицията подгони участниците в сбирката, като чиновниците на реда лепнаха и значително санкции, прибраха и книжки.

На трето, само че не и на последно място за писта на дрифтърите се употребява Асеновградско шосе. Това стана незабавно след ремонта, почнал тъкмо преди три години. От полагането на новата настилка там трасето стана терен за луди гонки и рискови надпревари. Проверки там и хванати дрифтъри също не липсват, само че казусът остана.

Мотористите пък не се лимитират откъм места за проба на качествата и издръжливостта на пукащите си машини.



Те виждат писта във всеки един основен бул.

и го употребяват, с цел да се състезават. Сигнали за шумни пистови мотори има от всеки един регион на Пловдив без изключение. Дори в дребен квартал като Прослав, в който няма булеварди, моторджиите намират метод да тормозят жителите.

Най-често сигналите идват от живеещите на булевардите " Руски ", " Пещерско шосе ", " Шести септември ", " Източен ", " Санкт Петербург ", " България ", " Цар Борис Трети Обединител ", " Княгиня Мария Луиза ". Мотори " се дърпат " и по пътищата Коматевско, Асеновградско, Кукленско.

" Преминават с безумна скорост и изобщо не ги интересува пресича ли някой и има ли други на пътя. Това не е безнаказаност, а безпределна безочливост. Става въпрос за евентуални убийци ", разясняват развълнувано в обществените мрежи, които преливат от сходни недоволства.


Проявленията на феновете на високите скорости още веднъж се ускориха след рокадите и разтърсванията в пловдивската полиция. В рамките на три месеца отпред на дирекцията се смениха трима души. Първи руля пое Петър Тодоров, който стана основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Докато се назначи нов краткотраен шеф, поста зае Георги Ташев, който управлява " Криминална полиция ". След това на директорския стол седна старши комисар Димитър Балев, който сега управлява Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Как да се позволи казусът?

Пловдивчани са на мнение, че решението се крие в три значими стъпки. Едната е непоколебим и непрекъснат полицейски надзор, защото съгласно пловдивчани униформените чиновници на реда в ​града са повече от задоволително.

Другият нужен ход е създаване на повече " легнали служители на реда ", които да смъкват скоростта на даващите газ посред регионалния център.

Третата крачка е установяване на терен, който феновете на високите скорости да употребяват, с цел да се налудуват. Преди време имаше сходна концепция за обезпечаването на място за дрифт с медицински екип на непрекъснато разположение, само че тя остана в областта на пожеланията.

Майка с бебе от бул. " Източен ": Иде ми да сляза и да опъна едно въже!



Този тормоз е всяко лято, всяка вечер. Не устояваме! Това споделя пловдивчанката Анна, която живее на бул. „ Източен “. Тя е майка на бебе на 2 месеца и половина и споделя, че стресът както за детето, по този начин и за живеещите там е голям.

„ Независимо дали са с мотори, или с коли, ужасът е един и същи. Застават до обекта за бързо хранене „ Трепач “ и го употребяват като стартова линия. Ако светофарът работи, форсират до дупка и когато светне зелено, се изстрелват като ракети и фучат по целия бул. с безумна скорост “, сподели тя. Анна уточни, че състезателите влизат в роля след 21 часа. „ Стоим на отворени прозорци, въпреки всичко още са високи температурите. Обаче е невероятно да се спи. Този тормоз мина границата. Не става въпрос единствено за мен и бебето ми, а за спокойствието на всички, които живеят до булеварда. На мен към този момент ми идва да сляза и да опъна едно въже “, възмущава се младата майка.

Тя е подавала сигнали до полицията неведнъж. Обръщала се е както към Четвърто, по този начин и към Шесто районно. От там <210> декларирали, че няма смисъл да се обажда и че КАТ се занимава с този проблем. Обяснили, че в случай че става въпрос за мотори, няма по какъв начин да снимат номера, защото бил единствено откъм гърба. Добавили, че щом колите и моторите са минали механически обзор, значи някой ги е позволил с тези мотори и шумоусилващи системи.

„ Виждала съм по какъв начин до момента в който минава патрулка, някой моторист или водач на кола се изравнява с нея и форсира. Не ги виждат ли? Не ги чуват ли? Но въпреки всичко решаването на този проблем не зависи единствено от КАТ и районните полицейски ръководства, а и от хората. Живеем в неразбрана цивилизация “, разяснява Анна. Но за нея и за живеещите на бул. „ Източен “ въпросът „ кой ще помогне да спим обикновено? “ остава без отговор.

Профилът на гонкаджиите: Нахакани младежи, постоянно с престъпно досие



Гонкаджиите и дрифтърите, които опъват нервите на пловдивчани през лятото, най-често са младежи на възраст сред 18 и 30 години. Возилата им са извънредно мощни, с направени промени и доработки по тях. Оказва се, че мнозина от тях са познайници на полицията, като при инспекции излиза наяве, че към този момент имат престъпно досие.

„ В множеството случаи феновете на дрифта и гонката, които хващаме, са едни и същи. Рядко има някой нов. Но в тези луди съревнования не вземат участие единствено младежи от Пловдив. Идват от Пазарджик, от Хасково, Асеновград и други близки обитаеми места. Дрифтърите са най-често с БМВ-та. Моторджиите пък постоянно са с девойки, които ги съпровождат и се радват на високата скорост. В множеството случаи не са нападателни и не сме имали проблеми при инспекциите “, споделя чиновник на пловдивската полиция, взел участие в акции против дрифтърите и гонкаджиите.

Има случаи, когато са хващани неправоспособни мотористи и дрифтъри, които са фенове на високите скорости, само че основават големи опасности освен за себе си, а и за всички участници в придвижването. Полицаите ревизират " състезателите " по всички параметри, като откритите нарушавания са от всякакво естество - от неносене на документи, през развалена персонална карта до санкции за присъединяване в нерегламентирани надпревари, които са солени и стартират от 1000 лева Има случаи и на хванати с опиати измежду участниците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР