Рецептата, която ще ви предложим днес, е изпитана нееднократно –

...
Рецептата, която ще ви предложим днес, е изпитана нееднократно –
Коментари Харесай

Жена ми като ми сготви пилешки дробчета със сметана, готов съм на всичко. На всичко отгоре стават бързо и лесно, а сосът е истинска фантазия

Рецептата, която ще ви предложим през днешния ден, е изпитана неведнъж – пилешки дробчета със сметана. Става бързо и елементарно и е подобаваща даже за цялостен дебютант в кухнята. Резултатът обаче е кулинарно прелъщение, което е почтено и за царска софра.
А сосът… Сосът е същинска фикция.
Ето и какви артикули са ви нужни: 500 грама пилешки дробчета, 500 грама лук, 1/2 чаена чаша бяло вино, 50 грама масло, 250 мл сметана, олио, черен пипер и сол на усет, по избор индийско орехче, свеж магданоз за поръсване. Първото нещо, което би трябвало да извършите е да почистите доста добре пилешките дробчета.

Отстранете жилите и жлъчката, в случай че има такива, след което ги измийте доста добре, а по-късно отцедете и подсушете с кухненска хартия.
Обелете лука и го нарежете на полумесеци.
В тенджера разтопете маслото с безусловно няколко капки олио – то е нужно, с цел да не загори маслото. Когато маслото е разтопено прибавете дробчетата и лука и посолете.
Оставете за две минути под похлупак, след което налейте и виното. Когато течността закипи намалете огъня до сдържан, похлупете и оставете да къкри. Когато 2/3 от течността се е изпарила е време да сложите и сметаната.

Поръсете с черен пипер и разбъркайте добре, до момента в който сосът стане равен и еднообразен. Оставете още веднъж да къкри към този момент без похлупак, до момента в който сосът се сгъсти.
Накрая поръсете с свеж магданоз, нарязан на ситно.
Гарантираме ви, че няма да има неудовлетворен към трапезата.
А поради соса си пригответе и прекрасен и бухнал самун за размразяване. Това е! Добър вкус!
А в този момент вижте и още една неповторимо вкусна рецепта: Вкусни пилешки дробчета с праз и лук

Продукти:
300 гр. пилешки дробчета
1 филиз огромен праз
1 глава огромна лук
1 с.л. червен пипер
150 мл олио
на усет черен пипер
на усет сол


Начин на подготвяне:
Накиснете дробчетата в студена вода и ги оставете за към 30 мин., с цел да се отцеди кръвта. Изплакнете дробчетата и ги подсушете.
Почистете лука и праза, и ги нарежете на ситно. Загрейте олиото. прибавете дробчетата и зеленчуците. Прибавете аленият пипер и черният пипер.
Задушете, до момента в който дробчетата си трансформират цвета и зеленчуците омекнат.
Прехвърлете всичко в тавичка и запечете в загрята фурна, до момента в който ястието остане на лой. Овкусете със сол.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР