Ретро влак с парен локомотив и личния вагон-салон на царица

...
Ретро влак с парен локомотив и личния вагон-салон на царица
Коментари Харесай

Влакът на царицата и Живков идва в Пловдив

Ретро трен с парен локомотив и персоналния вагон-салон на кралица Йоанна идва в Пловдив в неделя. БДЖ провежда атракционнo пътуванe по маршрут София-Септември-Пловдив-Карлово-София за феновете на ретро возила.

Атракционният трен ще бъде теглен от парен локомотив, а в състава му ще бъдат включени персоналният вагон-салон на кралица Йоанна от " Корона експрес ” и вагон-ресторантът от " Витоша експрес ”.

Ретро влакът ще бъде формиран от пет пътнически вагона. Цените на билетите са 18 лева от София до Септември или от Септември до Пловдив, от Пловдив до Карлово или от Карлово до София, 27.00 лева от София до Пловдив или от Пловдив до София и 45.00 лева за билети по маршрута София-Пловдив-Карлово-София. Билетите са с включени непокътнати места. Пътниците могат да се качат от всяка една гара по маршрута на влака.

Вагон-салонът от композицията " Корона експрес ” е създаден през 1938 година в „ Linke Hoffman Werke-Breslau ”, Германия и е персонален вагон за пътуванията на кралица Йоанна. Вагон-ресторант № 075 е създаден през 1975 година в заводите на „ Бауцен ” и „ Гьорлиц ”, Германия. Използван е за пътувания на някогашния държавен глава Тодор Живков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР