Ретенционното акне На пръв поглед този тип акне изглежда по-безобидно –

...
Ретенционното акне
На пръв поглед този тип акне изглежда по-безобидно –
Коментари Харесай

Видове акне и как да го лекуваме - II част

Ретенционното акне
На пръв взор този вид акне наподобява по-безобидно – обривите не са толкоз тежки и с ловък грим могат съвсем да се прикрият. В реалност обаче е доста по-коварно от бактериалното, защото не минава с пубертета. При ретенционното акне повода за образуването на пъпките е задържането на мастния секрет вътре в порите. Това се дължи на прекомерно удебеляване на епидермиса, при което мъртвите кафези запушват отворите на себумните жлези.

Как да го познаем
Кожата е по-плътна и груба, постоянно се залющва и наподобява суха тук-там. Видимо по лицето не се виждат комедони и порите са по-фини, в сравнение с при бактериалното акне, само че съществуват подкожни уплътнения, които се възпаляват. Тези т. н. „ бели точки ” се разграничават от комедоните по това, че пората е затворена от мъртви кожни кафези, а не със тапа от себум, т.е. несъразмерното омазняване напълно не е належащо изискване за поява на ретенционното акне. Всъщност жертвите му имат нормално смесена или даже естествена кожа.

Как да го лекуваме
Особено в случай че сте трансферирали 20-та си година, прекомерно нападателните артикули за младежка кожа не са подобаващи за вас. Те ще дехидратират кожата ви и е допустимо даже да доведат до противоположният резултат – още по-засилено удебеляване и залющване. При вроговяването (хиперкератинизация) е нарушено естественото възобновяване на епидермиса, по тази причина вие би трябвало да му помогнете да се освободи от мъртвите кафези. Най-добър резултат имат продуктите с алфа-хидрокси киселини. Те работят в няколко насоки – на повърхността излющват към този момент ненужните кафези, хидратират горните пластове на кожата, а в дълбочина имат себорегулиращ резултат. Това е всичко, което ви е належащо, с цел да подобрите положението на кожата си. Не се плашете от лекото пощипване на кремовете, то е обвързвано с действието на продукта и отминава след няколко минути.

Задължително е да употребявате фотозащитни артикули. Противно на откритото мнение, слънцето не е другар на акнеичната кожа. В началото тенът може да усъвършенства типът й, само че бъдете сигурни, че в следствие обривите ще си го върнат тъпкано. Причина за това е, че кожата реагира с удебеляване на ултравиолетовите лъчи, което води до още повече подкожни възпаления.

Не забравяйте, че склонната към акне кожа изисква непрекъснати грижи и един лековит артикул няма да реши един път за постоянно казуса ви. Причините за появяването на възпаленията са в самия ви организъм и във вашите благоприятни условия е единствено да ги контролирате, само че не и да ги премахнете изцяло. Затова не вярвайте на артикули, които обилно ви дават обещание чудеса.

Продължава: Видове акне и по какъв начин да го лекуваме - I част
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР