Ресурсите на ЕС за извънредни ситуации понастоящем включват координиране и

...
Ресурсите на ЕС за извънредни ситуации понастоящем включват координиране и
Коментари Харесай

ЕС спешно купува противопожарни самолети заради жегите frognews.bg

Ресурсите на Европейски Съюз за изключителни обстановки понастоящем включват съгласуване и финансиране на разполагането на 12 противопожарни самолета и един хеликоптер общо за страните в Европейски Съюз. Но защото се чака незабавните поръчки да нарастват заради изменението на климата, Европейски Съюз възнамерява да влага в самолети за реагиране при рецесии.

" Тези самолети механически ще бъдат закупени от страните-членки, само че те ще бъдат 100% финансирани от Европейския съюз “, сподели Ленарчич.

Той отхвърли да уточни кои компании ще вземат участие, защото договорите към момента не са подписани. По думите му обаче проектите са да се възобнови производството на самолети-амфибии, които събират вода за гасене на пожари.

Хиляди пожарникари в Южна Европа се бориха със стотици горски пожари в Португалия, Испания и Франция на фона на интензивна гореща вълна, която аргументи стотици смъртни случаи. Заради повишението на температурите рискът от горски пожари се покачва поради горещите талази и сухите условия. Това значи, че пожарите могат да се популяризират по-бързо и да горят по-дълго. Това е и причаната от ден на ден страни да потърсят незабавна помощ, с цел да се оправят.

Европейски Съюз към този момент е получил пет претенции за помощ тази година. По думите на Ленарчич Брюксел ще бъде изправен пред мъчно лято.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР