Рестартирахме процеса, който прекъсна на 30 септември. Днес стартирахме от

...
Рестартирахме процеса, който прекъсна на 30 септември. Днес стартирахме от
Коментари Харесай

Денков: Подписахме споразумение, държавата няма да затваря административно централи на въглища

" Рестартирахме процеса, който прекъсна на 30 септември. Днес стартирахме от шестте от дефинирани точки от протестиращите и имаме крайно споразумение, което е подписано от главните участници в тази полемика. Важното е, че това е началото на много по-подробно разискване. Подписите седят под седем точки. Първите две са написани по-експертно, тъй като на следващия ден тези седем точки ще бъдат импортирани в Народното събрание и ще бъдат гласувани като решение на Народното събрание. За да е ясно, че задължението не е единствено на държавното управление, само че също по този начин и на партиите, които поддържат това държавно управление ", това съобщи министър председателят акад. Николай Денков след срещата си с представителите на енергетиците и миньорите, които стачкуват към този момент пети ден. Затворени са основни точки за придвижване в Стара Загора, блокирана е автомагистрала " Тракия " и Проходът на Републиката.

" Първите две точки значат, че страната няма да затваря административно никакви централи, които са на въглища, като електрически централи. Тези централи без значение дали са държавни или частни имат свободата да работят свободно и пазарът ще реши дали ще останат ", добави Денков.  

 

Близо 7 часа след напрегнатата среща в Народното събрание, на която министър председателят Денков предложения синдикатите и протестиращите, изпълнителната и законодателната власт оферират решение. Недоволните миньори и енергетици на няколко пъти отхвърлиха да отидат на среща в Министерски съвет и през днешния ден в Раднево, само че одобриха да чуят и беседват с министър-председателя и депутати в Народното събрание.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР