Респираторно-синцитиалният вирус води до бронхиолит, кашлицата продължава три седмици, предупреди

...
Респираторно-синцитиалният вирус води до бронхиолит, кашлицата продължава три седмици, предупреди
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Грипът е по-опасен от COVID-19, ще си покаже рогата в края на януари

Респираторно-синцитиалният вирус води до бронхиолит, кашлицата продължава три седмици, предизвести той

Грипът може да е по-опасен от COVID-19 и мисля, че в края на януари и през февруари ще си покаже рогата. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев.

След като водещият посочи, че сънародниците ни не са се ваксинирали по този начин, както прилича, професорът сподели, че българинът си е необикновен, само че „ имаме някакъв прекрасен имунитет посредством традициите на нашата национална кухня “. 

„ През по-голямата част от популацията вирусът мина. Лошото е, че като мутира в малко гибелен, стана и доста непостоянен и това, че си боледувал, не те пази от последващо заболяване. Затова не проявявайте огромна храброст – мийте си постоянно ръцете, проветрявайте и в случай че има доста хора на едно място като в превоза, използвайте маски “, добави той.

„ Маските пазят доста добре и това се потвърди. От пролетта насам, когато спряхме да ги носим, има нарастване на случаите на варицела. То е над четири пъти по отношение на предходната година “, съобщи вирусологът. 

„ Бактериалните инфекции също се усилиха. Заразяването със скарлатината, която е поради бацил, който е най-честата причина за възпаленото гърло при децата, набъбна три пъти “, добави той.

„ Още преди два месеца предизвестих, че ще имаме доста огромно количество респираторни вируси. Те са смъртоносни при новородените и при доста възрастните. Голяма част от тази кашлица и инфектиране на дихателните пътища при възрастни хора продължава три седмици. В предходните години минаваше за седмица. Това е значително респираторно-синцитиалният вирус, тъй като той предизвиква бронхиолит – инфектиране на дребните бронхи “, сподели още проф. Кантарджиев.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР