Реших да проведа малък експеримент и резултатът ме шокира … Изтрих

...
Реших да проведа малък експеримент и резултатът ме шокира …
Изтрих
Коментари Харесай

Изтрих от живота си хората, които нямат време за мен

Реших да проведа дребен опит и резултатът ме шокира …

Изтрих от живота си хора, които нямат време за мен

Вие познавате   няколкото любящи и грижовни другари, които постоянно са до вас, без значение от всичко? Е, аз бях подобен човек. Винаги живеех съгласно правилото, че за другарството, както и за цветята, би трябвало да се грижим добре – единствено тогава ще цъфтят.

Хората не постоянно се отнасят с теб по този начин, както ти се отнасяш с тях.

В противоположен случай връзката ще изсъхне и ще почине доста бързо. Така че постоянно съм полагала старания да подкрепям другарството. Винаги съм желала да бъда покрай хората, които обичам.

За страдание не постоянно получавах съответен отговор от тези, към които проявявах угриженост. Но постоянно съм си казвала – „ отнасяй се с другите по този начин, както искаш да се отнасят с теб “. Тези, които са предопределени да бъдат в живота ми, ще бъдат там. Достойните хора сигурно ще дойдат при вашата светлина.

Всичко това продължи, до момента в който един ден най-сетне осъзнах, че се приписвам на несъответствуващите хора.

Най-накрая видях истината, която беше пред очите ми през всичките тези проклети години. Разбрах, че през цялото това време съм се самозалъгвала.

Хората не постоянно се отнасят с теб по този начин, както ти се отнасяш с тях. Някои от тях остават при вас единствено с цел да се възползват от вашата добрина. Те се появяват единствено когато имат потребност от нещо от вас.

Затова направих дребен опит. Спря да звъня. Спрях да навестявам. Изчезнах изцяло. Просто желаех да видя какъв брой „ мъртви растения “ съм поила през годините.

Жестоката действителност ме шокира. Тя разруши сърцето ми, само че разбрах нещо за хората, които бяха към мен през цялото това време.

След това най-сетне взех решение да взема нещата в свои ръце и да изтрия от живота тези хора, на които не им пукаше за мен. И би трябвало да кажа, че доста от тях считах за същински другари. И след всичко това изпитах същинско облекчение.

Приятелството е двупосочна улица. Не можете да очаквате да получите нещо, в случай че не дадете нищо в подмяна. Това е закон на живота.

Ако в действителност държите на човек, вие ще бъдете до него, без значение какъв брой сте заети. Няма извинения, когато обичаш някого. Вие се грижите за някой, който ви е безценен, тъй като вие самите го желаете. И няма място на Земята, където бихте желали да бъдете повече от това до другар, който има потребност от вас.

И по този начин, взех решение, че ще спра да се разпределям на хора, които не са в положение да го оценят. Заслужавам да съм заобиколена от другари, които откровено ме почитат и обичат.

Уморих се да избавям връзка, която, уви, беше мъртва през цялото време. Уморен съм да съм измежду хора, които в никакъв случай нямат време за мен. Уморих се да се преструвам от самото начало, че всичко е наред, когато явно не е по този начин. Реших, че повече няма да разрешавам на хората да злоупотребяват с добротата ми.

Нямам време за хора, които не желаят да ме обичат по този начин, както аз ги обичам.

Изтривам от живота си тези, които нараняват, подценяват, изоставят в сложни моменти, само че се появяват, когато помощта ми им е нужна.

Предпочитам да имам един предан, грижлив другар, който в действителност ме обича, в сравнение с да прекарам живота си с хора, преструващи се на другари. Качеството пред количеството – постоянно и на всички места.

Автор Stephanie Reeds


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР