Решено: Хванатите с подкуп РЗОК шефове остават в ареста Серия

...
Решено: Хванатите с подкуп РЗОК шефове остават в ареста Серия
Коментари Харесай

Адвокат Тошкова: Серия от жалби забави разследването

Решено: Хванатите с рушвет РЗОК шефове остават в ареста
Серия от тъжби, подадени от Специализираната прокуратура в София, забави следствието против РЗОК шефовете Влади Манев и Иван Деспотов досега, в който те са били освободени от ареста, без да им бъдат повдигнати обвинявания. Това описа за „ Марица “ юристът на Деспотов Зоя Тошкова.

Първоначално пловдивската Окръжна прокуратура се занимавала със случая в продължение на 4 месеца - от ареста през началото на май до края на август. Тогава локалните обвинители изпратили делото по подсъдност до Специализираната прокуратура. Столичните им сътрудници обаче оспорили подсъдността на случая пред Главната прокуратура. Оттам излезли с „ отвод “ и решили делото да се проверява от Специализираната прокуратура.

Специализираните обвинители не се примирили с решението и още веднъж обжалвали пред заместител основния прокурор, който този път върнал следствието в Пловдив.

Тъй като процедурите по обжалването имат дълги срoкове, а през това време действително по случая не се работи, се стигнало до голямото закъснение на случая.

В момента следствените дейности не престават в Пловдив, изготвят се и разнообразни експертизи. Двамата обвинени са освободени ден откакто е изминал оптималният период за мярката „ задържане под стража “. Още на идващия ден те се явили на работа в РЗОК, защото не са уволнени, а единствено отстранени. Те обаче не са били позволени до работните си места.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР