Решението на Върховния съд на Русия по-рано днес да закрие

...
Решението на Върховния съд на Русия по-рано днес да закрие
Коментари Харесай

Германия, Франция и САЩ с остри реакции за закриването на Мемориал от Русия

Решението на Върховния съд на Русия по-рано през днешния ден да закрие правозащитната организация " Мемориал " е " повече от неясно ". Това разгласи Германия, добавяйки, че това е в несъгласие с интернационалните отговорности за отбрана на фундаменталните цивилен права , съобщи " Франс прес ".

" Оправданата рецензия от организации като " Мемориал " би трябвало да бъде изслушвана . Решението провокира у нас огромно безпокойствие не на последно място, тъй като лишава жертвите на подтисничество и репресии от техния глас ", настоя говорителката на немското външно министерство в изказване.
 Съдът в Русия подреди ликвидирането на правозащитната организация
Съдът в Русия подреди ликвидирането на правозащитната организация " Мемориал "

Най-известната правозащитна организация в страната

По-рано френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан изрази отвращение и безпокойствие от закриването на " Мемориал " и акцентира, че това е " ужасна загуба за съветския народ ".

Посланикът на Съединени американски щати в Москва Джон Съливан порица закриването на организацията като " драматичен опит за угнетяване на свободата на словото ".

" Мемориал ", за която Върховният съд на страната постанови през днешния ден да бъде закрита, даде обещание да откри " законни средства " да продължи активността си .
 Русия продължава опитите да смачка правозащитната организация
Русия продължава опитите да смачка правозащитната организация " Мемориал "

Преди дни " Мемориал " беше нападната от Путин

" Мемориал ", това не е една организация, нито даже обществено придвижване. " Мемориал ", това е потребност жителите на Русия да знаят истината за трагичното минало, за ориста на милиони хора. И никой не може да " закрие " тази потребност ", акцентира в изказване правозащитната организация, оповестена в Русия за задграничен сътрудник.

От своя страна генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович Бурич посочи, че решението на съветския висш съд е " тежка вест за гражданското общество " в страната . Тя акцентира, че " Руската федерация наподобява се отдалечава още повече от нашите правила и общи европейски полезности ".

" Днес е тъмен ден за гражданското общество на Руската федерация ", уточни Пейчинович Бурич и акцентира, че " съществуването и развиването на организациите на гражданското общество са главен дирек на всяка европейска народна власт ".
 Путин нахока най-известната правозащитна организация в Русия
Путин нахока най-известната правозащитна организация в Русия

" Мемориал " подкрепяла терористи и екстремисти, твърди съветският президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР