Решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за тези избори беше

...
Решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за тези избори беше
Коментари Харесай

Борисов подкрепи решението на ЦИК, въпреки че му е най-приятно да побеждаваме с машини

Решението на Централната изборна комисия (ЦИК) за тези избори беше вярно, с цел да може хората умерено да отидат и да гласоподават. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред кореспонденти във връзка анулацията на машинното гласоподаване за локалния избор.

" Аз мисля, че това, което става в последните дни, никак не е добре. На нас ни беше най-приятно да побеждаваме с машини. Но се случиха укорими неща и бих визуализирал, с цел да ме разберете. Имате ключова дума на телефона си, имате и на компютъра си. Как бихте се почувствали, в случай че заварите някой да ви снима паролите на телефона? ", сподели той.

Думите на Борисов са във връзка абсурда, който избухна в петък, откакто в Народното събрание се организира ексклузивен Председателски съвет поради отчет на ДАНС. За него все още към момента не се знае нищо, само че съгласно описа на депутата от " ИТН " Тошко Йорданов имало данни за това, че зам.-министър на електронното ръководство е " компрометирал " машинното гласоподаване, като е снимал и " свалил кодовете " на машините.

Обвиненията обаче не са в директно сходство с Изборния кодекс, където е посочено, че гласовете (включително тези от машина) се броят по хартиените разпечатки, които всеки жител вижда преди да пусне в урната.

Борисов обаче иронично разяснява този въпрос, като отхвърли машините да извършват активността на принтери.

" В нашата централа имаме принтери. Исках да видя имат ли кодове и се оказа че нямат. Е, като са единствено принтери, за какво са им кодове? Защо вървят измежду нощ да дават конференции, че чак тогава са сертифицирани такива принтери. Отиваш в магазина, купуваш принтери и ги слагаш, нали по този начин? Много са им леки тезите и аз скърбя че не можаха да се оправят с провеждането на изборите, по този начин както законът споделя ", съобщи той.

Борисов обаче призна, че не е чел отчета на ДАНС и не е участвал в залата в Народното събрание, когато елементи от него бяха представени от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

Лидерът на ГЕРБ позволи, че дебатът за машините може да се насочи към Народното събрание след изборите и депутатите " в спокойна конюнктура " да изследват всички разновидности за гласоподаване, с цел да " продължимда осъвършенстваме гласуването основно поради невалидните протоколи ".

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР