Решението на Столичния общински съвет (СОС) за Паметника на Съветската

...
Решението на Столичния общински съвет (СОС) за Паметника на Съветската
Коментари Харесай

Фандъкова: Решението за Паметника на Съветската армия изисква главният архитект да направи конкурс

Решението на Столичния общински съвет (СОС) за Паметника на Съветската войска изисква основният проектант на София да направи конкурс за пространството.

Това сподели за Българска телеграфна агенция кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка решението на Министерския съвет, съгласно което статутът на мемориален комплекс " Паметник на Съветската войска " в Княжеската градина в София се трансформира от парцел обществена държавна благосъстоятелност на парцел частна държавна благосъстоятелност. 

Преди месеци Столичният общински съвет (СОС) изцяло аргументирано и квалифицирано взе решение за пренасяне на Паметника на Съветската войска, уточни Фандъкова. Тя напомни, че е изпратила решението на СОС до регионалния шеф. 

" Сега виждам напъните на сегашния регионален шеф да се придвижи това решение ", сподели кметът. 

Фандъкова изрази вяра, че решението на СОС ще бъде изпълнено. Тя напомни, че постоянно този монумент е бил държавна благосъстоятелност. Всички спекулации за какво и по какъв начин в предишното е направено или не и направено, се надявам да приключат и да можем да се обединим към общото решение, сподели още тя.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР