Решението на Съвета за национална сигурност на България да не

...
Решението на Съвета за национална сигурност на България да не
Коментари Харесай

Военният портал Pan.bg: Путин: Благодаря ви, българи, братски народе!

Решението на Съвета за национална сигурност на България да не подхваща по-нататъшни ограничения по отношение на Русия по случая „ Скрипал “ бе отразено стремително от водещите съветски държавни медии, които сложиха акцента в материалите си върху това, че, първо, България няма да гони нито съветски дипломати, нито механически личен състав, второ, че София желае да резервира каналите си за връзка с Москва и трето, че посланикът на България в Русия Бойко Коцев ще се завърне в Москва след една седмица, незабавно след великденските празници. Ето и първичната реакция на събитието в съветските медии.  Според неофициални източници от Москва Путин също се е зарадвал от решението на българското държавно управление и е благодарил на българските дипломати в Русия, твърди българският боен портал pan.bg. 

``
реклама

Българският министър председател съобщи, че страната няма да подхваща дейности по отношение на Русия по случая „ Скрипал “ 
„ България няма да вкарва спомагателни наказания против Русия във връзка със случая „ Скрипал “. Това съобщи в петък министър-председателят на страната Бойко Борисов след съвещанието на Съвета за сигурност на държавното управление... Премиерът посочи, че посланикът на България Бойко Коцев ще се върне в Москва след една седмица, незабавно след великденските празници “, отбелязва авторитетната съветска организация, като в материала се загатва в детайли за свадите в българския парламент в петък, към разискването на случая „ Скрипал “ и по-специално словесната престрелка сред ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Българският министър председател съобщи, че София няма да гони съветски дипломати 
“Министър-председателят на България Бойко Борисов съобщи, че от страната няма да бъдат гонени нито съветски дипломати, нито механически персонал… Борисов добави, че посланикът на България в Русия Бойко Коцев, който бе отзован за съвещания във вторник, ще бъде в София още една седмица, след което ще се върне в Москва ”. Black Sea News: България няма да гони съветски дипломати „ Независимо от това, че няколко пъти ние заявявахме своята позиция и обяснихме какво ще вършим, взех решение да отзова от Москва посланика Коцев, с цел да не наподобява по този начин, все едно аз еднолично употребявам Консултативния съвет за сигурност “, цитират българския министър председател от Black Sea News, като се базират на „ Русская Болгария “. 

„ Трябва да съхраним каналите за връзка, както с Турция, по този начин и с Русия “, продължава цитата на портала Black Sea News, в който се прибавят и думите на Борисов, че България е в район, в който напрежението ескалира, изброявайки огнищата в Косово, Африн, Егейско море и Кипър. 

Останалите изявления в съветската преса се базират на държавните организации и разгласяват информации със следните заглавия: 
„ Федеральное агентство новостей “: България отхвърли да гони съветски дипломати 
“Независимая газета “: България се отхвърли да гони съветски дипломати 
„ Взгляд “: България се отхвърли да гони съветски дипломати 
ANNA news: България чака от Англия доказателства за виновността на Русия по случая „ Скрипал “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР