Решението на съда за Джок Полфрийман е вулгарно и цинично.

...
Решението на съда за Джок Полфрийман е вулгарно и цинично.
Коментари Харесай

Румен Петков: Решението на съда за Джок Полфрийман е вулгарно и цинично

Решението на съда за Джок Полфрийман е вулгарно и цинично. Според мен арбитър Калпакчиев би трябвало да се отдръпна. Висш съдебен съвет би трябвало да прегледа дейностите и на тримата съдии, които са взели това решение. Не може някой, който е откраднал 2 кокошки, да си лежи цялата присъда, а този изрод, съден за ликвидиране и опит за ликвидиране, да излиза предварително.

Това сподели в предаването "Плюс минус " по Нова телевизия водачът на АБВ Румен Петков, който разяснява решението на Софийски Апелативен съд да освободи предварително австралиеца Джок Полфрийман наказан за убийството на студента Андрей Монов. "За мен БХК слага на едно равнище арбитър Калпакчиев и Полфрийман, тъй като и двамата са били "Човек на година " в тяхната ранглиста. В решението на съда приказваме за цинизъм и липса на морал. Този човек е наказан за ликвидиране и опит за ликвидиране. Осъден е и да заплати кръвнина, което към момента не е направил. Не желая да злоупотребявам със скръбта на семейство Монови. Аз познавам бащата и той е един доста чист човек. Държавата би трябвало да направи нещо. Не знам по какъв начин, само че Висш съдебен съвет би трябвало да остави тези трима съдии да изкарват хляба на свободна процедура. Не желая АБВ да се намесва в политизирането на ставащото в правосъдната сфера. Ние не желаеме да ставаме част от конфликта в и срещу правосъдната система. Трябва да се борим за връщане в доверието на държавността. Решението на тези съдии ерозира това доверие ", безапелационен бе Петков.

"Вчера Мая Манолова направи мощно показване на платформата си. За мен ще е неточност, в случай че някоя партия реши да "яхне " нейната стратегия, без значение дали е от ляво или дясно. Не би трябвало да се спекулира с салдото, тъй като това единствено ще вреди на Мая Манолова. Пожелавам й триумф ", съобщи водачът на АБВ във връзка идната борба за кмет на София и поддръжката на партията за Мая Манолова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР