Решението на руския президент за частична мобилизация ще ескалира конфликта

...
Решението на руския президент за частична мобилизация ще ескалира конфликта
Коментари Харесай

Има заплаха за сигурността с трудно предвидими последици: Радев след КСНС

Решението на съветския президент за частична готовност ще ескалира спора и е опасност за сигурността с мъчно предвидими последствия. Недопустимо е три десетилетия след края на Студената война да се разиграва нуклеарна опасност. Колкото и неуместна да е тя, не може да бъде подценена. България няма да признае референдумите.
Това съобщи президентът Румен Радев след свиканата от него по-рано през днешния ден консултативна среща, на която бяха разисквани последствията от ескалацията на войната в Украйна.

В полемиката на " Дондуков " 2  участваха служебният министър председател, част от заместниците му, както и представители на службите.

Въпреки че няма директна опасност за националната сигурност, България работи за подсилване на своя защитителен потенциал и ще продължи да бъде деен член на груповата защита в границите на НАТО, сподели Радев.

Той уточни, че рисковете от войната в Украйна не се изчерпват единствено с военната сигурност.

" Като виновен член на Европейски Съюз България поддържа санкционната политика ", съобщи президентът.

Според него Европа би трябвало да търси ефикасни механизми за минимализирането на последствията от глобите за личната си стопанска система и жители.

" Расте неустойчивостта. Цената ще се заплати от жителите, които от ден на ден показват своето неодобрение от непостижимите цени ", съобщи Радев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР