Решението на рефера Пол Тиърни да не върне топката на

...
Решението на рефера Пол Тиърни да не върне топката на
Коментари Харесай

Продължават дискусиите за съдийството на Нотингам Форест - Ливърпул

Решението на рефера Пол Тиърни да не върне топката на Нотингам Форест след възобновяване на играта, минути преди победния гол на Ливърпул в деветата минута на добавеното време, е било погрешно, счита съдийският анализатор на Нотингам Марк Клатенбърг.

Ливърпул завоюва с 1:0 гостуването си, а срещата завърши с безредни подиуми, защото Тиърни бе заобиколен от ядосаните домакините, което докара до червен картон за члена на треньорския щаб Стивън Рийд.

Пол Тиърни спря играта поради травмата на главата на бранителя на Ливърпул Ибрахима Конате до момента в който Нотингам атакуваше, а нападателят Калъм Хъдсън-Одой владееше топката. Играта бе възобновена с удар на вратаря на Ливърпул, след което гостите овладяха топката, а Дарвин Нунес осъществя победното попадение.

" Правилото гласи, че в случай че реферът спре играта, на което има право за пострадване на главата, топката би трябвало да се върне при тима, който я владее. Нотингам Форест явно имаше владеене на топката ", сподели Марк Клатенбърг, представен от организация " Ройтерс ".

" Това, което ще създадем, е да приказваме с отговорниците за професионалните съдии в Англия и Висшата лига, и ще обсъдим какво се случи на терена, с цел да преценим дейностите си в бъдеще. Собственикът (Евангелос Маринакис) е много смутен... той желае да види резултати и усеща, че още едно решение е било против клуба ", добави Клатенбърг.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп съобщи, че Тиърни е взел същото решение против неговия тим по-рано в мача.

" Това се случи тъкмо по същия метод, както през първото полувреме, само че противоположното... Сега допускам, че това е правилото. Разбирам гнева на Нотингам, несъмнено... Случи се два пъти и беше процедирано по същия метод, тъй че в действителност не виждам повода за полемиките ", разяснява Клоп.
 Скандал в Англия: Босът на Нотингам атакува съдиите след мача с Ливърпул
Скандал в Англия: Босът на Нотингам атакува съдиите след мача с Ливърпул

Това се е случило след края на мача
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР