Решението на Районенсъд –Русе, с което е потвърдено наказателно постановление

...
Решението на Районенсъд –Русе, с което е потвърдено наказателно постановление
Коментари Харесай

Окончателно 3000 лв. глоба и година лишаване от правоуправление за дрифт

Решението на Районенсъд –Русе, с което е доказано наказателно разпореждане за налагане на санкция от 3000 лева и отнемане от правоуправление за 1 година на К. П. за така наречен „ дрифт “, е оставено в действие от касационната инстанция и към този момент е дефинитивно.

На 21.02.2022г. към 22.15 часа, 23-годишният жалбоподател излизал от бензиностанция „ Бенита “ в гр. Русе, управлявайки л.а. “Фолксваген Поло ”. На суха пътна настилка при подхванатата маневра десен завой форсирал мотора, като съзнателно нарушил устойчивостта на автомобила, който поднесъл вляво и вдясно към 20 метра. Служители на Второ районно станали очевидци на тези дейности и спрели младия мъж за инспекция. Съставили му акт, който той подписал без възражения. Такива не постъпили и в законоустановения тридневен период, след което било издадено наказателно разпореждане.

К. П. твърдял, че не е направил описаното нарушаване и изискал Районният съд да анулира постановлението. Съдебният състав разпитал двамата полицейски чиновници, както и другар на жалбоподателя, който се е возел на предната седалка до него. От показанията им несъмнено се е открило мястото, времето и метода на осъществяване на нарушаването. И касационната инстанция също не е приела довода на К. П., че описаното придвижване на автомобила се дължало на внезапно задействане на спирачната система за да овладее автомобила, тъй като е житейски нелогично, а и противоречащо на разпоредбите за избор на съобразена скорост при суха пътна настилка и при излизане от региона на бензиностанцията да се форсира мотор до степен на следващо криволичещо придвижване. Касае се до характерна техника на шофиране, чиято цел и резултат е точно умишленото извеждане на автомобила отвън надзор, за което свое държание К. П. вярно е бил глобен.

Решението на Районен съд – Русе към този момент е в законна мощ.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР