Решението на президента да връчи третия проучвателен мандат за съставяне

...
Решението на президента да връчи третия проучвателен мандат за съставяне
Коментари Харесай

Румен Гечев: Партията на промяната не успя, не успя и ГЕРБ. Ние имаме шанс за мандата

Решението на президента да връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия е било предстоящо и разумно. Това счита Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

„ Българска социалистическа партия е партия с опит, показа се добре в съдружното държавно управление. Нищо извънредно няма”, съобщи Румен Гечев в изключителното студио на NOVA. И напомни, че Българска социалистическа партия имат повече депутати в 47-ото Народно събрание от „ Демократична България”.

„ Сега обаче следва най-трудното. Както виждате партията на смяната не съумя, не съумя и ГЕРБ. Ние имаме късмет. Българска социалистическа партия ще направи всичко допустимо да осъществя мандата”, сподели Гечев.

„ Нашите сътрудници споделят, че нямат проблеми с Българска социалистическа партия, ние нямаме проблеми с тях. Напълно обикновено е да имаме разминавания – по външна политика, по някои решения, които бяха взети за енергийната сигурност, по въпросите на Северна Македония”, разяснява още Гечев.

И акцентира, че търговията с природен газ с Русия не е в глобите, наложени от Европейски Съюз. „ Трябва да преговаряме с всички снабдители, които не са глобени. Само Иран се намира под ембарго”.

Изгонването на съветските дипломати било „ неразумна постъпка”, счита депутатът. Това, което страната ни е направила, не било рационална стъпка.

Според него е изцяло естествено от ПГ на Българска социалистическа партия да поддържат досегашните министри на левицата. „ Това не значи, че няма да се водят преговори”, сподели още депутатът.

Ако не се стигне до основаване на държавно управление и се отиде към предварителни избори, Гечев напомни, че служебният кабинет преди този момент е с орязани пълномощия. Един от проблемите е, че няма да може да води договаряния за подписване на контракти за доставка на енергийни запаси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР