Решението на Пекин да откаже среща между министрите на отбраната

...
Решението на Пекин да откаже среща между министрите на отбраната
Коментари Харесай

САЩ се разочароваха от отказа на Китай за среща на военните министри

Решението на Пекин да откаже среща сред министрите на защитата на Съединени американски щати и Китай, е " тъпо ", изключително като се има поради неотдавнашното " провокативно " държание на Китай. Това съобщи американският боен министър Лойд Остин, представен от " Франс прес ".

Ли Шанфу на диалог с Остин в коридорите на срещата на високо ниво по защита в Сингапур тази седмица.

Пекин обаче отклони поканата, макар че не удостовери публично отхвърли си. Вместо това представител на ведомството уточни, че само " Съединени американски щати са наясно за какво сега има компликации във военната връзка ".

Остин назова решението на Пекин " тъпо ".

" Неколкократно съм приказвал за това какъв брой е значимо страните със обилни благоприятни условия да могат да беседват между тях, с цел да се ръководят рецесии и да се предотвратява ненужното излизане отвън надзор на нещата ", означи той.
 Пекин укори Съединени американски щати за авиоинцидента над Южнокитайско море
Пекин укори Съединени американски щати за авиоинцидента над Южнокитайско море

Американският аероплан съзнателно нахлул в зоната за образование на китайската войска

По негови думи скорошните " провокативни прехващания на наши самолети и самолети на нашите съдружници " от страна на Китай са " доста притеснителни ".

" Надяваме се, че те ще трансформират дейностите си, само че защото към момента не са го създали, се притеснявам, че в даден миг ще се случи случай, който може доста бързо да излезе отвън надзор ", предизвести Остин.

Във вторник американската войска заяви, че предходната седмица китайски водач на изтребител е направил наоколо до американски разследващ аероплан над Южнокитайско море.

Вчера обаче китайските въоръжени сили обявиха, че американският аероплан е
 Си Дзинпин приготвя Китай за
Си Дзинпин приготвя Китай за " най-лошия сюжети "

Той прикани Китай да сътвори " сигурна външна среда "

Пекин упрекна Вашингтон в " провокация " и акцентира, че изпращането на кораби и самолети за " деликатно наблюдаване на Китай съществено накърнява националния суверенитет и сигурност на Китай ".

Остин и други публични представители на Съединени американски щати работят за подсилване на съюзи и партньорства в Азия, с цел да се опълчват на все по-настъпателните дейности на Пекин. Има обаче и неуверени признаци, че двете страни работят за поправяне на връзките си.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан се срещна с висшия китайски посланик Ван И във Виена по-рано този месец, а президентът Джо Байдън съобщи, че връзките сред Вашингтон и Пекин би трябвало да се затоплят " доста скоро ".

Остин също увери, че остава отворен за всяка опция за полемики.

" Мисля, че министерствата на защитата би трябвало да беседват между тях на рутинна основа или да имат отворени канали за връзка ", уточни той.
 Китай отхвърли американска покана за среща на министрите на защитата
Китай отхвърли американска покана за среща на министрите на защитата

В Сингапур се организира районен конгрес по сигурността
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР