Решението на Министерския съвет за налагане на локдаун е поредното

...
Решението на Министерския съвет за налагане на локдаун е поредното
Коментари Харесай

Отровното трио към Борисов: Как ще се осъществява конкретно контролът в домовете ни, ако на семейни събирания присъстват 16, а не 15 души?

Решението на Министерския съвет за налагане на локдаун е следващото несъответстващо деяние на Бойко Борисов и компания. Днес бе декларирано „ откритието “, че човешкият живот е най-голямата полезност. Смятаме, че всички лекари, медицински сестри и елементарни жители са осведомени за това. И тук идва сериозният въпрос – за какво частичните ограничавания не бяха наложени по-рано?

Защо се чакаше децата и преподавателите да се заразят достатъчно (имаше закрепен процент), с цел да бъдат затворени учебните заведения и висшите образователни заведения? Това нанесе вреда както на образованието, по този начин и в фамилиите на учащите се.

Колко време бе належащо, с цел да се наблюдава резултата от дейностите на управляващите в Израел, Испания, Италия и други страни с развита медицина, откакто даже медиите доставят навременна информация за техните ограничения?

Бойко Борисов , като ръководещ България, може ли да подсигурява, че събиранията в религиозните храмове, индустриалните предприятия, административните и офис дейностите, прът центровете, огромните магазини за техника, фризьорските салони и салоните за хубост няма да допринесат за по-висока заболеваемост?

Какъв е режима за концертните зали и киносалоните? В постановката „ Ромео и Жулиета “ какъв брой близо да бъдат основните герои?

Какви са здравните преимущества на интернационалните спортни събития, пред националните спортни събития?

Какво се случва в претъпкания градски и междуградски превоз?

Как ще се реализира съответно контролът в домовете ни, в случай че на фамилни събирания участват 16, а не 15 души? Кой ще е органът на надзор – Министерство на вътрешните работи, РЗИ или незнаен общински орган и какви ще са глобите? 

Редица други въпроси, свързани с действието на публичния живот, остават открити. Например за събиранията по пазарите, където нормално стотици хора са на близко разстояние.

Какво продиктува смяната - от понеделник до сряда - на планувания период на изключителната епидемиологична конюнктура от четири на два месеца?

Защо от лятото до октомври НЗОК не бе сключила контракти за КОВИД кревати с лечебните заведения, макар решението да се снижат условията?

Решението на Отровното трио да смени формата на митинга 24 дни преди решението на Министерски съвет демонстрира, че жителите имаха по-ясна отговорност към развиването на здравната рецесия, в сравнение с хората, на които са делегирани права да ръководят страната.

Днес ограниченията бяха оправдани с задачата за понижаване на заболеваемост и смъртност. Това значи ли, че заболелите преди месец и умрелите преди месец са целесъобразно число, което не изисква ограниченията, взети на 25.11.2020 година?

Следващата цел, която бе дефинирана, е да се понижи натиска над здравната система. Именно ген. Мутафчийски, който през днешния ден похвали „ навременните ограничения на държавното управление “, през м. май съобщи, че „ крепко ще се мре “. Достатъчно крепко ли се мре сега, с цел да се окажат ограниченията „ навременни “?

Отново бе повторена лъжата, че в България има задоволително кревати, откакто всички виждат, че кревати за болните няма. Легла без лекари е мебелен магазин, а не здравна система!

Оправданата съпричастност към труда на лекарите и медицинските сестри, не може да анулира очевидната липса на проект, хаосът в дейностите и неналичието на обезпеченост в здравната ни система, които се дължат на Бойко Борисов и неговото държавно управление. Оставаме с чувството, че и днешното предписание на Борисов е обвързвано главно с душевните ни прекарвания по Коледа и Нова година, а не със здравния статус на популацията.

Липсата на конкретизиран правилник за цели браншове в стопанската система, ще породи нов безпорядък и свободен санкционен режим.

Лъжа е властта да се крие от думата локдаун и това нанася още един удар върху жителите на България, тъй като истината изисква да се вземе решение на Народното събрание за оповестяване на изключително състояние, с всички произлизащи от това изгоди както за бизнеса, по този начин и за останалите системи в страната. Неграмотните дейности на властта през днешния ден донесоха, с изключение на всеобщо заразяване и гибел, и вестта за идни банкрути, безработица и беднотия. #ОСТАВКА!

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР