Решението на Лионел Меси да напусне Барселона е окончателно. То

...
Решението на Лионел Меси да напусне Барселона е окончателно. То
Коментари Харесай

Бащата на Меси вече преговаря с Ман Сити

Решението на Лионел Меси да напусне Барселона е дефинитивно. То няма да се промени даже в случай че президентът Жозеп Мария Бартомеу подаде оставка, твърди Onda Cero. Аржентинската звезда публично изиска трансфер.

Бартомеу е изискал диалог с Меси още през днешния ден, само че осведомени настояват, че към този момент нищо не може да промени желанието на аржентинеца да потърси ново предизвикателство.

Спортният публицист Танкреди Палмери твърди, че Меси към този момент е изпратил молба до ФИФА с искане да получи интернационалния си трансферен документ, което е индикация, че играчът ще играе в ново състезание от новия сезон.

Според няколко медии бащата на Лео към този момент договаря с Манчестър Сити. Информацията е, че още в понеделник той е провел среща с шефовете на британския клуб, като към този момент е дошъл в Манчестър. Исканията са за двугодишен контракт, само че към момента не е ясно дали " жителите " ще преценяват, че договорката е финансово добра за тях. Самият състезател пък е провел диалог с Пеп Гуардиола преди няколко дни.

Аржентинецът има уговорка в контракта си, че може да напусне Барселона без финансови искания до 10 юни или контрактът му се възобновява за още една година. Сезонът в Испания, който по традиция свършва през май, се проточи до 21 юли поради пандемията от ковид, като Меси се базира точно на това в настояването си. От Барселона, обаче, са безапелационни, че футболистът има настоящ контракт до 30 юни 2021 година, а клаузата му за откупуване е закрепена на 700 милиона евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР