Решението на Комисията за защита на конкуренцията за спиране на

...
Решението на Комисията за защита на конкуренцията за спиране на
Коментари Харесай

Владимир Каролев: Решението за ЧЕЗ издиша

Решението на Комисията за защита на конкуренцията за прекъсване на договорката за продажбата на ЧЕЗ на "Инерком " беше предстоящо от позиция на голямото напрежение, което избухна при оповестяването на договорката. Това сподели в утринния блок на Bulgaria ON AIR журналистът Кристина Кръстева.

Икономистът Владимир Каролев също счита, че решението е предстоящо от позиция на напрежението. Досега в никакъв случай не се е случвало такова нещо. Може и да има юридически причини, само че икономическите причини са слабички, издишат. Ако има някакви аргументи, това не може да е концентрацията в бизнеса с фотоволтаици, акцентира Каролев.

По думите му с решението на Комисия за защита на конкуренцията се дава сигнал, че който и да пристигна да купи ЧЕЗ, нещо може да се случи и договорката да бъде развалена, което може да отблъсне вложителите. Притеснявам се не толкоз за "Инерком ", а за дълготрайния резултат върху вложенията в България. Решението е необичайно, съобщи икономистът.

През последните месеци левицата демонстрира един инстикт да прихваща във въздуха такива значими тематики и да си ги приписва като триумфи. Така беше и с Истанбулската спогодба, съобщи Кръстева.

Ако договорката бъде финализирана, върху ГЕРБ постоянно ще тегне едино подозрение. За политическото здраве на ръководещите е добре договорката да не бъде финализирана, уточни журналистката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР