Решението на Доналд Туск да деполитизира обществените медии бе утвърдено

...
Решението на Доналд Туск да деполитизира обществените медии бе утвърдено
Коментари Харесай

Полското правителство спря новинарския канал на държавната телевизия TVP Info

Решението на Доналд Туск да деполитизира публичните медии бе одобрено във вторник вечерта с резолюция на полския парламент, призоваваща за самостоятелност, обективност и плурализъм в публичните електронни медии.

Около една трета от поляците наблюдават новините само по държавните медии и не употребяват частни телевизионни или радиооператори. През последните години обаче централните вечерни вести на TVP и TVP Info се трансфораха в агитация на партията „ Право и правдивост ” (PiS), която загуби парламентарните избори, вдъхвайки вяра в цяла Европа, че национализмът и популизмът могат да бъдат победени.

Новата ръководеща коалиция, водена от проевропейския министър председател Доналд Туск, даде обещание на гласоподавателите да трансформира държавните медии в платформа за " достоверна информация “.

По закон държавните медии не би трябвало да обслужват политическите ползи на нито една партия, само че откакто встъпи в служба през 2015 година, PiS промени медийния закон и сътвори конкурентен медиен регулатор, който разреши на държавното управление да уволнява управителните препоръки на публичните медии и да ги...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР