Решението му идва часове след като Франция блокира започването на

...
Решението му идва часове след като Франция блокира започването на
Коментари Харесай

Заев поиска предсрочни избори

Решението му идва часове откакто Франция блокира започването на предприсъединителни договаряния за участие в Европейски Съюз Ние изпълнихме всичко, а Европейски Съюз не съблюдава обещанието си. Те направиха историческа неточност, разгласи министър председателят на Северна Македония
Предсрочни избори изиска министър председателят на Северна Македония Зоран Заев и прикани за бързото им осъществяване. Това заяви самият той по време на изключително послание към нацията, съобщи БГНЕС.

Решението на Заев идва часове откакто Франция блокира старта на предприсъединителни договаряния за участието на страната в Европейски Съюз.

Зоран Заев няма желание да подава оставка. Той ще показа позицията си в неделя по време на лидерската среща при президента Стево Пендаровски.

„ Ние изпълнихме всичко, а Европейски Съюз не съблюдава обещанието си. Те направиха историческа неточност. Всичко, което можехме - го направихме. Безспорен факт е, че ние сме жертва на европейска неточност. Аз съм отчаян и ядосан ”, акцентира министър председателят Заев.

„ Поемам върху себе си разочарованието на жителите. Европейският сън на македонския народ няма да бъде погубен. Отговорно стоя пред вас и заради тази причина желая да чуя вашата позиция във връзка с провеждането на бързи предварителни избори в най-скоро време. Вие ще решите по кой път ще вървим ”, сподели още Заев и добави, че „ сериозността на днешния ден изисква съществено решение ”.

Той прикани да се продължи по европейския път, тъй като друго би водило към шовинизъм, изолираност, беднотия и построяването на монументи от стиропор. „ Готов съм за нов мандат за построяването на европейска страна ”, акцентира Зоран Заев и даде обещание да построява добросъседски връзки. „ Не са ни нужни разправии със съседите ”, добави той.

Зоран Заев е министър-председател на страната от 1-ви юни 2017 година. Той подписа Договора за другарство с България на 1-ви август същата година, а предходната година през месец юни посредством Преспанския контракт постави завършек на дългогодишния спор за името на страната сред управляващите в Скопие и Атина и по този начин отвори пътя за евроатлантическата интеграция на страната.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР