Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

...
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.
Коментари Харесай

Апелативните съдии върнаха в ареста Йоан Матев

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.

Преди седмица Софийският градски съд промени мярката за неотклонение на Матев от "задържане под стража " в подписка . Прокуратурата незабавно разгласи, че ще стачкува решението, а до момента в който не се произнесе Апелативният съд, Матев ще остане зад решетките.

Младежът бе освободен от ареста, въпреки и на хартия, защото в продължение на 8 месеца обвинителите не успяваха да предявят материалите по делото на адвокатката му Стояна Маркова и майка му Сребра.

Затова и от прокуратурата прибягнаха до дребен трик - привикаха в петък Йоан Матев на разпит и в наличието на защитничката му, ги срещнаха с материалите по делото.

Вчера пък самият обвинителен акт бе импортиран в Софийския градски съд.

19-годишният Йоан ще дава отговор пред магистратите за това, че на 2 юни 2015 година в 11.43 ч. в парк "Борисова градина”, като малолетен, само че като е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си съзнателно е умъртвил 16-годишния Георги Игнатов, като му нанесъл един удар с нож.

В резултата на това са наранени витално значими органи и е настъпила солидна кръвозагуба, довела до гибелта на момчето.

Деянието е квалифицирано като осъществено „ по изключително непосилен метод “, защото след приемане на пострадването досега, в който се развила острата кръвозагуба и Георги изпаднал в безсъзнание, той е изпитвал обилни по интензитет болки и е могъл прочувствено да осъзнае протичащото се с него.

Ако бъде приет за отговорен, Йоан Матев може да бъде наказан на сред 5 и 12 години затвор. Размерът на наказването е съгласуван с събитието, че той е бил малолетен все още на осъществяване на убийството.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР