Решението е мое, поемам отговорност за загубата на изборите във

...
Решението е мое, поемам отговорност за загубата на изборите във
Коментари Харесай

Славена Точева за оставката: Решението е мое, поемам отговорност за загубата на изборите във Варна

Решението е мое, поемам отговорност за загубата на изборите във Варна. Това написа в своя позиция Славена Точева във връзка оставката си като народен представител от ГЕРБ.

" За да сложа завършек на всички медийни спекулации желая да разглася пред вас, че през вчерашния ден сутринта подадох оставката си като депутат в 49-то Народно заседание ", написа още Тончева.

Смятам, че достойната позиция е да бъде поета политическа отговорност за загубата на локалните избори във Варна и това е напълно мое решение. Стоях твърдо зад кандидатурата на Иван Портних и считам, че той беше верният избор за кмет. Този избирателен резултат не е отражение на доверието на варненци, а е разследване от основаната нова сглобка във Варна и оказания голям корпоративен напън над жителите, добавя тя.

Запазвам уважението и съпричастността си към всички мои сътрудници от ГЕРБ и им поисквам сполучлива и ползотворна работа по време на 49-то Народно заседание, приключва позицията си Точева.

Вчера в медиите се тиражира информация, че това е станало след изричното настояване на водача на партията Бойко Борисов.

Варненската депутатка от ГЕРБ стана известна, тъй като на няколко поредни избора за народни представители тя бе претендентът, който събираше най-вече персонални желания. На последните парламентарни избори през април 2023 година Точева събра над 10 000 преференции и бе проверявана от прокуратурата за пазаруване на избор.

Заради тези необикновени гласове на Точева се появиха съществени подозрения, че тя е подкрепяна от варненския предприемач със противоречива слава Даниел Славов-Дидо Дънката. А на последните локални избори тези обвинявания се придвижиха и върху цялата варненска конструкция на ГЕРБ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР