Решението е двете страни да седнат и да се опитат

...
Решението е двете страни да седнат и да се опитат
Коментари Харесай

Орлин Колев пред Дарик: Мария Габриел може да даде нов персонален състав на правителство, който да бъде обсъден

" Решението е двете страни да седнат и да се опитат да свършат нещо в интерес на обществото, а не просто да се съберат и да приказват, с цел да отбият номера ". Това съобщи в ефира на Дарик и предаването " Кой приказва " преподавателят по конституционно право Орлин Колев по отношение на върнатия изпълнен мандат от Мария Габриел и последвалите реакции.

Припомняме, че на 19 март Габриел предложи състав на държавно управление с първия изследователски мандат, който по-късно от ПП-ДБ оповестиха, че не одобряват, защото не е е координиран с тях.

На въпроса дали сме в конституционна рецесия доктор Колев отговори: " Конституцията не е нарушена от никого. Отделен е въпросът дали политически правилно са постъпили, както и дали е морално и етично държанието на забърканите страни ".

Той дефинира държанието на страните в ротацията като такова, което не се вписва в европейските полезности.

" Ротацията не е припознат институт от Конституцията. Щом са стигнали да се ротират за интервал от време, тази ротация би трябвало да бъде осъществена на ново постоянно държавно управление, което да бъде в съгласие ", акцентира Колев.

“Мария Габриел като претендент за министър-председател може да даде друга нова конструкция и нов личен състав на оферти план на държавно управление, който да бъде разискван ", отговори Колев на въпроса каква е процедурата, която следва при по този начин създалата се комплицирана обстановка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР