Решението дойде в седмицата, когато канцлерът Меркел и президентът Макрон

...
Решението дойде в седмицата, когато канцлерът Меркел и президентът Макрон
Коментари Харесай

Франция и Германия застават зад проекти за нов европейски изтребител и боен дрон

Решението пристигна в седмицата, когато канцлерът Меркел и президентът Макрон посетиха Вашингтон. Домакинът Доналд Тръмп упорства за увеличение на разноските за защита на страните от НАТО до заложените 2 % от Брутният вътрешен продукт.


Нов аероплан за морско наблюдаване и разузнаване, въздушно-транспортна машина и изтребител, който да размени Юрофайтър и Рафал, които са на въоръжение в Германия и Франция. Под тези проекти край прототипа на Юродрон сложиха подписите си министрите на защитата на двете страни. Изтребителят от ново потомство ще полети към 2040 година, към този момент няма име, известно е единствено, че ще носи ракети въздух-въздух и въздух-земя.
Юрсула фон дер Лайен - министър на защитата на Германия: Днес виждаме на пистата един до различен Юрофайтър и Рафал. Занапред ще има един аероплан за двете страни, а при предпочитание може към нас да се причислят и други сътрудници.
Бъдещият Юродрон от клас " междинна височина и огромен радиус на деяние " ще бъде създаден дружно с Италия и Испания. Представеният първообраз е общо дело на компании от Франция, Германия и Италия.

По всеки от показаните планове ще има една водеща страна. Независимо от броя на участниците ще има идентичен дизайн, едни и същи условия, без национални спецификации. Така Урсула фон дер Лайен отговори по какъв начин ще се избегнат грешките от предишното при досегашните паневропейски оръжейни планове.
Флоранс Парли - министър на защитата на Франция: Този стадий демонстрира, че можем да се обединим към по-големи планове, които потвърждават че Европа не е общ брой от средно-силни страни, че Европа може да вземе ориста си в личните си ръце и да построи мощна и самостоятелна защита.
Тази седмица Бундесверът разгласява лист на потребностите си на стойност 450 милиона евро на фона на засилващи се рецензии за застаряващо въоръжение и неспособност за осъществяване на отговорностите по НАТО в Източна Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР