Решението да се наложи карантина на пристигащите по въздух пътници

...
Решението да се наложи карантина на пристигащите по въздух пътници
Коментари Харесай

На Острова спорят за 14-дневната карантина за пристигащите по въздух

Решението да се наложи карантина на идващите по въздух пасажери в Обединеното кралство е „ безразсъдно “ в тази фаза на пандемията от ковид. Това е декларирал за „ Гардиън “ почитан консултант на държавното управление, поискал анонимност.

Пътниците, идващи с полети, ще бъдат обект на наложителна 14-дневна карантина, с цел да се избегне нова вълна на болестта при облекчаването на ограниченията. Това съобщи министър председателят Борис Джонсън в неделя в своето послание към нацията, съобщи БНР.

Очаква се мярката да бъде въведена към края на месеца, което значи идващите да дават адрес на самоизолирането, където да бъдат проверявани и респективно глобявани, в случай че не я съблюдават. Карантина за идващите по море или с влакове обаче няма.

Пожелалият анонимност специалист декларира за „ Гардиън “, че проектите ще понижат риска от заразяване единствено в случай че Обединеното кралство има по-нисък % на заразяване от страните, от които идват пасажерите, а множеството от страните в Европейски Съюз имат по-добър отзив от Англия.

Източникът показва още, че самодейността на управляващите не почива на научно аргументиран съвет. Британските авиационна и туристическа промишлености предизвестиха, че карантината рискува да утежни икономическия резултат от Covid-19. Такава карантина, без избрана последна дата, ще утежни така и така сериозната обстановка, в която се намират авиацията и всички бизнеси, свързани с нея, акцентират засегнатите промишлености.

Британската полиция разгласи, че в случай че се наложи, ще разпръсне митингите през уикенда против наложената поради ковид карантина, които се прокламират в обществените мрежи на фона на предизвестия, че те могат да бъдат употребявани от крайнодесни детайли.

Обяви за към 60 митинга в паркове и градове като Манчестър, Лестър и Саутхемптън циркулират онлайн, а техен създател е малко познатото „ Движение за независимост на Обединеното кралство “, което споделя: „ Не на новия естествен живот, не на противозаконната карантина “.

Говорител на полицията в Манчестър съобщи, че силите на реда в града имат проекти за справяне с сходни митинги, в случай че това се наложи. Подобна е настройката и в други градове. Правилото за обществено разграничаване не разрешава събиране на повече хора на едно място.

Тъй като уредниците на митингите, различен от лозунгите на които е „ Не на наложителната ваксина “, не са познати на полицията, управляващите не са сигурни до каква степен съществено да одобряват техните проекти. Има предизвестия обаче, че метода, по който те се включват в полемиката за короновируса може да притегли хора с крайнодесни убеждения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР