Решението да бъде даден статут на кандидат за членство в

...
Решението да бъде даден статут на кандидат за членство в
Коментари Харесай

Безсрамен цинизъм. Хърватският президент с критики към ЕС


Решението да бъде даден статут на претендент за участие в Европейски Съюз на Украйна, а същото да не се направи за Босна и Херцеговина, е възмутителен цинизъм, съобщи хърватският президент Зоран Миланович, представен от Хина, оповестява.

Решението на Европейския съвет на Украйна да бъде даден статут на претендент за участие в Европейския съюз, а същото да не се направи за Босна и Херцеговина, е  нахален цинизъм и хърватска политическа покруса, оцени през днешния ден хърватският президент.

Това е изменничество. Това е хърватска политическа покруса. Това още не можем да сложим в категорията на държавно изменничество, само че това е изменничество.  Едно студено, цинично и садистично изменничество, в което на хората, които страдат цинично, се изяснява, че в действителност им се оказва помощ, цитира загребската организация оценката на Миланович на обстоятелството, че Босна и Херцеговина остана в чакалнята  за статут на претендент за участие в Европейски Съюз.

Това, което през вчерашния ден одобри Европейският съвет, е подобен възмутителен цинизъм, с който (премиерът на Хърватия Андрей) Пленкович се хвали. Кога Босна и Херцеговина ще получи статут на претендент? Когато извърши всичко това, което в никакъв случай няма да извърши, тъй като някои в Босна просто не желаят това, сподели хърватският президент.

Лидерите  на държавите-членки на Европейски Съюз през вчерашния ден в Брюксел взеха решение да дадат на Украйна и Молдова статут на претенденти за участие и дадоха обещание европейска вероятност на Грузия, само че за Босна  такова решение липсваше.

Хърватският външен министър Гордан Гърлич  Радман съобщи, че Босна и Херцеговина  като  дисфункционална страна не може да бъде претендент за участие в Европейски Съюз. Според Миланович това мнение е позор за Хърватия.  Дали Украйна е функционална страна, попита  хърватският президент.  Радвам се, че Украйна получи  статут на претендент. Обаче Босна и Херцеговина още преди съветското навлизане в Украйна  бе Швейцария спрямо Украйна, добави Миланович.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР