Решение за продължаване на газопровода „Турски поток“ през България може

...
Решение за продължаване на газопровода „Турски поток“ през България може
Коментари Харесай

Медведев: За продължаване на „Турски поток“ през България са необходими твърди гаранции от ЕС



Решение за продължение на газопровода „ Турски поток “ през България може да бъде взето единствено при приемане на твърди гаранции за това, че Европейският съюз няма да пречи на доставките на газ по маршрута. Това декларира министър председателят на Русия Дмитрий Медведев в изявление за в. „ Труд “ навечерието на визитата си в Русия и представен и от организация ТАСС.

„ Новото отклонение не би трябвало да повтаря тръжната орис на Южен поток “. Така че решението за продължение на „ Турски поток “ през българска територия завити от това, дали София ще успее да получи твърди гаранции, че Европейски Съюз няма да пречи на проектите за доставки на газ по новия газопровод “, споделя Медведев.

Руският министър председател изяснява също по този начин, че към момента се създава разновидността за продължаването на „ Турски поток “ през България, Сърбия и Унгария. „ Но окончателното решение зависи освен от нас. Изборът сред другите разновидности за продължението на „ Турски поток “ в огромна степен ще се дефинира и от готовността на газотранспортната инфраструктура. Това от своя страна зависи от заинтересоваността и съответните дейности на държавните управления на съответните страни “, акцентира Медведев. В тази връзка той отбелязва, че вижда оживление в България в тази посока – вземането на окончателното капиталово решение от „ Булгартрансгаз “ за реализирането на плана и разширението на газотранспортната система, а също по този начин и сполучливото довеждане докрай на търговете за запазване на потенциал.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР