Решение на Варненския районен съд развесели местната общественост, след като

...
Решение на Варненския районен съд развесели местната общественост, след като
Коментари Харесай

Присъдиха 67 стотинки обезщетение на незаконно задържан в психото

Решение на Варненския областен съд развесели локалната общност, откакто стана ясно, че е присъдило на националния любим и майтапчия Росен Марков обезщетение от 67 стотинки за 3-дневното му наложително задържане в психиатрията на УМБАЛ "Света Марина ". 
"Това го няма на никое място по света. Още повече пък такава сума за обезщетение ", разяснява Марков, който посочи, че решението е на арбитър Добринка Петрова от 48-и правосъден състав на ВРС. 
"Ще провеждам обществено подаяние на "крупната сума " на министъра на правораздаването, с цел да оказа помощ за цялостната промяна на правосъдната система, която ражда такива недоносчета. Събирал съм парите по 1 стотинка от рестото за закуски и ще ги дам с удоволствие, тъй като гаврата с това решение не е с мен, а с всички хора, които са като мен и не са съгласни да влязат в клишетата ", сподели Росен Марков. 
Той беше задържан от полицията, поради бурните му митинги пред постройката на Община Варна, като обвиняваше нейната компания "Обреди " в монополизиране на дейностите й край гробищните паркове. 
Марков, чийто бизнес е търговията с цветя край тях, упрекна тогава общинарите, че желаят да остави без самун близо 40 фамилии, изкарващи прехраната си с проджбата на цветя. 
След като бе задържан, той бе упрекнат, че е вманиачен и отведен в психиатрията, в която бе държан срещу желанието му 3 денонощия. 
"Лудият " обаче знаеше доста добре правата си и, че съгласно Закона за здравето, никой няма право да го задържа там повече от 24 часа, написа Монитор. 
Затова незабавно заведе дело и сътвори следващото си шоу против бюрократите, като стачкува пред съда с усмирителна риза и надпис на гърдите "Кой е лудият в болница "Света Марина " Варна.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР