Решаващият опит за съставяне на правителство ще бъде с мандата

...
Решаващият опит за съставяне на правителство ще бъде с мандата
Коментари Харесай

Прогноза: Решаващият опит за съставяне на правителство ще е на Продължаваме промяната

Решаващият опит за сформиране на държавно управление ще бъде с мандата на „ Продължаваме промяната “. Ако това не се случи, ще има нови избори. Това сочат  електоралните настройки на изследването на Центъра за разбори и маркетинг, показани от неговия шеф Юлий Павлов на конференция в Българска телеграфна агенция.

Очаква се изборната интензивност на парламентарните избори на 14 ноември да бъде към 50%. Около 53% от хората са подготвени да излязат да гласоподават, демонстрират данните от проучването. 

В изнесените резултати от изследването най-вероятната първа политическа мощ ще бъде ГЕРБ. Ако „ Продължаваме промяната “ на Кирил Петков и Асен Василев са втори (те имат 15.8% съгласно проучването), ще си получат мандата „ екс леге “ и това ще бъде решаващият опит за сформиране на държавно управление, счита Павлов. В случай че Българска социалистическа партия са втори (15.1%), а Политическа партия трети, анализаторът е на мнение, че държавно управление, подкрепено от всички, не може да има. Няма подозрение в изследването на коя партия президентът ще връчи третия мандат за сформиране на държавно управление – Политическа партия, уточни той.
 Първан Симеонов за деня след изборите: ГЕРБ и Движение за права и свободи ще останат в „ политическа карантина ” Първан Симеонов за деня след изборите: ГЕРБ и Движение за права и свободи ще останат в „ политическа карантина ”
Протестните партии са на ръба на болшинството. Ако изборите са на следващия ден, ще им би трябвало поддръжката на Българска социалистическа партия. Това сочат данните за моментните н...

Останалите партии се подреждат съгласно проучването по следния метод: Има Такъв Народ с 12.3%, „ Демократична България “ с 11.8% и Движение за права и свободи - с 10.3%. Под въпрос е дали ИБГНИ ще влезе, тъй като гражданската коалиция се движи към 3.2%. „ Възраждане “ са с 2.5%, Вътрешна македонска революционна организация са под чертата с 1.2%. За " Възраждане " обстановката се подрежда удобно поради крайни радикални детайли, които се харесват на хората, и поради гласовете от чужбина, посочи анализаторът. Въпреки това той не има вяра " Възраждане “ да влезе в Народното събрание.

Сред политиците Румен Радев води като той е единственият политик с доверие над 50%. Илияна Йотова е с 41% доверие, служебният министър председател Стефан Янев с 38%, някогашният длъжностен министър на стопанската система Кирил Петков с 36%, някогашният длъжностен финансов министър Асен Василев с 31%. Между 25-30% от доверието на хората събират кметът на София Йорданка Фандъкова, водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов и ректорът на СУ и претендент за президент на ГЕРБ-СДС проф. Анастас Герджиков.

За президентските избори 53% от хората са решили твърдо да гласоподават. " Ще гласоподавам, само че не съм решил за кого " заявяват 37.4%, 9.6% не са определили за кого ще гласоподават, а 16.9% няма да гласоподават.

Втори тур съвсем несъмнено ще има, като против Румен Радев (47.5%) ще отиде ректорът на СУ „ Свети Климент Охридски “ проф. Анастас Герджиков (21.8%).
 Официално: 22 партии и 7 обединения се записаха за идните избори Официално: 22 партии и 7 обединения се записаха за идните избори
Общо 22 партии и 7 обединения са подали документи за регистрация в Централната изборна комисия. Срокът за регистрация за присъединяване в па...

За Мустафа Карадайъ биха дали своят вот 8.6%, за Лозан Панов 5.2%, за Костадин Костадинов 1.7% и за Луна Йорданова под 1%.

По време на конференцията в Българска телеграфна агенция бяха показани и резултатите от изследването за това какво е мнението на хората по отношение на ограниченията против COVID-19. 34.6% утвърждават новите ограничения, над 19% по-скоро не ги утвърждават, 14.2% изрично не ги утвърждават.

По отношение на имунизацията близо 10% са подготвени да се имунизират, колебаещите се са сред 14-15%, тези, които са преболедували и имат имунитет са 14.8%, 13.2% твърдо отхвърлят да се имунизират.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР