Решаването на кризата в Украйна няма да стане с употреба

...
Решаването на кризата в Украйна няма да стане с употреба
Коментари Харесай

Радев: Никой не е поискал да разполага военни бази в България

" Решаването на рецесията в Украйна няма да стане с приложимост или закани за приложимост на мощ, а с разговор и дипломатически средства. Последваща ескалация на напрежението ще дестабилизира освен нашия район, само че и цяла Европа. Никой не е желал нищо от България, тъй че всевъзможни спекулации са непотребни ".

Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев след Богоявленския водосвет в София.

По думите му все още никой не е поставял въпроса за разполагане на военни бази в България поради рецесията сред Русия и Украйна.

Тази позиция удостовери и министърът на защитата Стефан Янев, който посочи, че няма разминаване сред него и президента Румен Радев.

Той изясни, че България взе участие във взимането на решенията и в случай че има взето решение, то ще бъде разисквано и у нас.

" България е най-големият покровител на европейската интеграция на страните от Западните Балкани и особено на братската Република Северна Македония. Но това зависи от осъществяването на копенхагенските критерии за участие от всяка страна-кандидат. България продължава да бъде открита за разговор. Приветствам желанията на българското държавно управление да бъде активизиран разговора по всички значими тематики от съвместен интерес ", съобщи президентът по отношение на участието на РСМ в Европейски Съюз.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР