Републиканците в САЩ за втори пореден ден не успяха да

...
Републиканците в САЩ за втори пореден ден не успяха да
Коментари Харесай

Републиканците в САЩ пак не успяха да изберат спикер на Конгреса

Републиканците в Съединени американски щати за втори следващ ден не съумяха да изберат своя водач Кевин Маккарти за ръководител на Камарата на представителите или да излязат с нова тактика за преустановяване на политическия безпорядък, който помрачи началото на новата сесия на институцията, в която те имат болшинство след междинните избори предишния ноември, съобщи Асошиейтед прес.

За четвърти, пети и шести път републиканците се пробваха да изберат Маккарти за ръководител, до момента в който Камарата потъваше във все по-дълбок безпорядък. Но гласуванията завършваха с съвсем един и същи резултат. Двадесет консерватори към момента отхвърлят да поддържат Маккарти и той не съумява да си обезпечи поддръжката на най-малко 218 законодатели, нужна, с цел да застане отпред на институцията.

Тъй като не виждаха опция за бърз излаз от политическото опълчване, късно нощес републиканците ненадейно гласоподаваха за спиране на работата. Очакваше се те да възобновят работа по-късно, само че законодателите взеха решение, че повече гласувания няма да оказват помощ.

" Не мисля, че гласуването довечера е продуктивно ", сподели Маккарти, излизайки от продължителна среща при закрити врата с основни съперници на неговата кандидатура. " Мисля, че хората би трябвало да поработят още малко. Не мисля, че гласуването довечера би трансформирало нещо. Но гласуването в бъдеще би могло ", добави той.

Маккарти се зарече да продължи да се бори макар изтощителния театър, който хвърли новото болшинство в ужас ден по-рано, показва АП. В залата избухнаха оживени полемики сред последователи на Маккарти и съперници, които търсеха излаз от обстановката. (БТА)

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР