Републиканците в комисията за разузнаване на Камарата на представителите на

...
Републиканците в комисията за разузнаване на Камарата на представителите на
Коментари Харесай

Опитаха да призоват в US Конгреса преводачка на срещата Тръмп-Путин

Републиканците в комисията за разузнаване на Камарата на представителите на Съединени американски щати блокираха опит за призовка на американската преводачка от срещата на върха в Хелзинки, с цел да св идетелства за диалозите на четири очи сред президента Доналд Тръмп и съветския му сътрудник Владимир Путин , съобщи Асошиейтед прес.

Предложението за призовката бе о тхвърлено с 11 на 6 гласа, като всички републиканци в комисията гласоподаваха " срещу ".



Водещият демократ в комисията Адам Шиф
съобщи, че желал преводачката , която работи за Държавния департамент, да се яви на закрито съвещание. По думите му Конгресът би трябвало " да узнае какво се е споделило " на двучасовата среща на четири очи сред Тръмп и Путин.

" Наш дълг е да узнаем какво се е споделило на четири очи, като се имат поради обществените изявления на президента ни, които провокираха съществено безпокойствие в нашата страна и измежду съдружниците ни в НАТО ", сподели Шиф.

Конгресменът от Калифорния съобщи, че осъзнава, че е извънредно необикновена стъпка да се прати призовка на преводачката , само че добави, че е също толкоз извънредно президентът да се среща на четири очи с съперник на Съединени американски щати.-->

Демократите в Сената упорстваха преводачката да даде показания, с цел да открият дали Тръмп е сключил някакви покупко-продажби с Путин на тази среща.

Републиканците са насрочили за идната седмица чуване на държавния секретар Майк Помпейо навън съвещание на сенатската комисия за външните работи.

Председателят на тази комисия сенаторът републиканец Боб Коркър съобщи, че е срещу даването на записките на преводачката от срещата на Тръмп с Путин.
" Просто не считам, че това е уместно деяние за нас ", сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР