Републиканците в Камарата на представителите насочват вниманието си в дългогодишното

...
Републиканците в Камарата на представителите насочват вниманието си в дългогодишното
Коментари Харесай

Републиканците в Камарата на представителите поискаха интервю със съюзника на Хънтър Байдън, адвоката в сферата на развлеченията Кевин Морис

Републиканците в Камарата на представителите насочват вниманието си в дългогодишното си следствие на Хънтър Байдън към холивудския юрист, който е оказал помощ за заплащането на неплатените налози и санкции, които са впримчили в клопката на президента наследник в дълъг правосъден спор с Министерството на правораздаването, научи CBS News.

Трима ръководители на комисии изпратиха писмо в сряда с искане за транскрибирано изявление с Кевин Морис, юрист, прочут с изработването на доходоносната лицензионна договорка за основатели на " South Park " и който по-късно завоюва премия " Тони " като копродуцент на хитовия мюзикъл " Книгата на Мормон ". Морис, създател на два романа и книга с разкази, в този момент отделя доста време на правната и медийна тактика за сина на президента.

Източник, осведомен с финансовите договорености, удостовери пред CBS News предходната година че е дал пари назаем на Хънтър Байдън, с цел да изплати повече от 2 милиона $ неплатени правосъдни сметки.

„ Със сигурност наподобява, че Байдън получава доста „ заеми “, които повдигат доста въпроси “, Комисията по надзора на Камарата на представителите и ръководителят на отчетността Джеймс Комър, републиканец от Кентъки, сподели пред CBS News в изказване. „ Тези „ заеми “ се случиха както по време на президентската акция на Джо Байдън, по този начин и по време на президентството, което поражда съществени етични опасения. “

Финансовите договорености са сред Морис и Хънтър Байдън, а не президента Байдън.

Морис сподели пред CBS News, че е отказал да предложи отговор сега. Говорител на юриста на Хънтър Байдън, Аби Лоуел, сподели, че преглежда писмото.

Писмото до Морис от трима ръководители на комисиите на Камарата на представителите – ръководителят на Comer, Ways and Means Джейсън Смит и ръководителят на правосъдната власт Джим Джордан – показва това, което те споделят, е интерес от разбирането на „ естеството и задачата на всевъзможни заеми или заплащания от името на Хънтър Байдън, които може да са се случили, до момента в който Джо Байдън е бил или претендент за обществена служба, или е заемал обществена служба. “

„ Както обществените отчети, по този начин и доказателствата, прегледани от комисиите, допускат, че Кевин Морис е имал обширна роля като финансист, поддръжник и евентуален отмъстител на Хънтър Байдън “, сподели Смит, републиканец от Мисури, в изказване за CBS News. „ Време е американците да научат истината за паричните вноски на Кевин Морис в бизнес покупко-продажбите на семейство Байдън. “

Разследванията в Конгреса нормално би трябвало да са ориентирани към съответни цели на политиката и писмото до Морис демонстрира, че републиканските водачи „ търсят смислени промени в държавната нравственос и законите за откриване на информация, които ще обезпечат нужната бистрота на вицепрезидента или президента приходите, активите и финансовите взаимоотношения на околните членове на фамилията. "

Няколко юристи са работили от името на Хънтър Байдън в лицето на политически, конгресни и правосъдни борби, които го преследват, някои датиращи от времето на татко му президентска акция. Но Морис значително остава тиха мощ в ъгъла на Хънтър Байдън.

Морис е взел участие в полемики с юристите на Хънтър Байдън, участвал е на неговите явявания в съда и е подхванал такива стъпки като осъществяване на съдебномедицински разбор и следствие на случилото се към преносимия компютър на Хънтър Байдън – в това число по какъв начин устройството е станало обществено притежание – споделят източници, осведомени с напъните му.

По време на изявление от федерални следователи през септември 2022 година братът на президента, Джеймс Байдън, беше запитан за поддръжката на Морис за Хънтър Байдън. Според бележки от изявленията, оповестени от републиканците в Камарата на представителите, Джеймс Байдън сподели, че „ Морис се е сприятелил “ с неговия племенник, само че „ не знае за какво или по кое време се е случило това “.

Съобщава се, че Джеймс Байдън е споделил на проверяващите финансовата поддръжка беше „ задоволително значим “, с цел да го помоли Хънтър Байдън „ да ви благодари „ от името на фамилията “. и правни стихии. Републиканците в Конгреса споделиха, че желаят да знаят дали Морис преследва някакъв различен дневен ред посредством поддръжката си за сина на президента.

„ Наред с други неща, комитетите имат намерение да схванат изискванията на такива „ заеми “, които сте дали на Хънтър Байдън и какви изгоди може да сте получили вследствие на даването на финансова помощ на сина на президента Байдън “, се споделя в писмото.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР