Републиканските пътища и високопланинските проходи са отворени за движение и

...
Републиканските пътища и високопланинските проходи са отворени за движение и
Коментари Харесай

Утре жълт код за опасно време в Източна България

Републиканските пътища и високопланинските проходи са отворени за придвижване и са проходими при зимни условия. Поради изобилен снеговалеж в област Смолян всички транспортни средства наложително би трябвало да са с вериги. Ограничено е придвижването на товарните камиони над 12 т с ремаркета и полуремаркета по републиканските пътища в общините Доспат, Борино и Девин и през проходите Рожен, Превала и Печинско. В област Кърджали е спряно придвижването на МПС над 12 т по път I-5 Кърджали - Черноочене заради снегопочистване и изобилен снеговалеж.
Шофьорите, на които на следващия ден им следва пътешестване в Източна България би трябвало да потеглят с коли готови за зимни условия. В 13 области Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич, Шумен, Търговище, Русе, Варна, Бургас, Сливен, Хасково и Кърджали, е избран жълт код за евентуално рисково време за снеговалежи и плевел вятър, вероятни са виелици, навявания и формиране на преспи.



За повишение сигурността на придвижване при нужда ще се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър и снегонавяванията, е допустимо трафикът да се стопира напълно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя. Снегопочистващите машини на пътноподдържащите компании са в цялостна готовност за култивиране на настилките по републиканските пътища, с цел да се обезпечи пътуването при зимни условия.
Агенция „ Пътна инфраструктура " моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.
Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР