Република Южна Африка обмисля радикален преглед на Закона за безопасност

...
Република Южна Африка обмисля радикален преглед на Закона за безопасност
Коментари Харесай

Нов закон в Южна Африка може да прати слонове и жирафи на масата за вечеря

Република Южна Африка обмисля коренен обзор на Закона за сигурност на месото, което съгласно деятели за отбрана на дивата природа може да „ проправи пътя ” за слонове, носорози, жирафи и всяко посочено животно за консумация от хората. Това заяви вестник „ Експрес “, представен от БГНЕС.
В Южна Африка държавното управление първо разгласи препоръчаното изменение на Приложение 1 на закона за сигурност на месото от 2000 година през февруари, което към момента следва да бъде изпълнено.
Активисти за отбрана на дивата природа се притесняват, че смяната в закона може да разреши животните да бъдат изяждани от хората в бъдеще. Някои спекулират, че това може да е част от по-широк проект за прибавяне на повече същества в менюто и пускане на рядка месна промишленост за интернационалните пазари. Предложеното изменение е показано пред обществеността за коментар - фаза на процеса, която следва да завърши в края на юни. Има спомагателни опасения, че препоръчаните промени могат да изложат застрашените типове на по-голям риск, да основат спомагателни проблеми с бракониерите и в най-лошия случай евентуално да усилят риска от зоонотични излъчвания.
Поставени са въпроси по отношение на новите оферти за закона за сигурност на месото заради евентуално притеснителна дефиниция, която, наподобява, допуска, че всички животни - в това число застрашени и застрашени типове - биха могли да бъдат подобаващи за консумация от хора и животни.
Докато законът се занимава с „ сигурността на животинските артикули “ във връзка с кланиците, вноса и износа и схемите за сигурност, държавни чиновници и деятели природозащитници се притесняват от най-лошото.
Те са обезпокоени от включването на 33 диви типа - в това число носорози, жирафи, слонове и хипопотами - което наподобява прави „ законно “ тези животни да бъдат „ клани, употребявани, внасяни, изнасяни и продавани “.
Освен това актът „ се ползва за всички други типове животни, които не са упоменати, в това число птици, риби и влечуги, които могат да бъдат заклани като храна за консумация от хора и животни “.
В разяснение, Министерството на земеделието, промяната на земята и развиването на селските региони написа на 6 май, че в случай че животните „ не са включени в листата “, те могат да бъдат „ заклани без регулаторен контрол във връзка с сигурността на месото “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР