Република Северна Македония – Затворени за пътници и автомобили са

...
Република Северна Македония – Затворени за пътници и автомобили са
Коментари Харесай

Вижте какви мерки и ограничения на придвижването в Европа и по света действат към момента

Република Северна Македония – Затворени за пасажери и коли са летищата в Скопие и Охрид, както и всички други Граничен контролно-пропусквателен пункт в страната, с изключение за товарни коли, минаващи пренос, дипломатическия корпус и жители, за които има позволение от Министерство на вътрешните работи.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1709
Албания – Всички сухопътни Граничен контролно-пропусквателен пункт на Албания със прилежащите страни са затворени за вход за всички жители с всевъзможен тип публичен и частен превоз до второ разпореждане. Български жители, притежаващи позволение за престояване на територията на Албания, ще бъдат позволени да влязат в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Ринас, само че при налагане на наложителна 14 дневна карантина. Товарните МПС влизат и минават директно през територията на страната през следните Граничен контролно-пропусквателен пункт:

- на границата с Черна гора – на Граничен контролно-пропусквателен пункт Хани и Хотит – Бозай, Граничен контролно-пропусквателен пункт Муричан- Сукобин и Граничен контролно-пропусквателен пункт Вермош-Гуци;

- на границата с Косово – на Граничен контролно-пропусквателен пункт Морина – Върмица;

- на границата с Република Северна Македония – на Граничен контролно-пропусквателен пункт Чаф Тан – Кефасан, Граничен контролно-пропусквателен пункт Тушемишт-Свети Наум, Граничен контролно-пропусквателен пункт Блат-Блато;

- на Границата с Гърция – на Граничен контролно-пропусквателен пункт Какавия, Граничен контролно-пропусквателен пункт Чаф Бот-Сагиада, Граничен контролно-пропусквателен пункт Капщица-Криталопиди;

- морски Граничен контролно-пропусквателен пункт – пристанище Дурас, пристанище Вльора, пристанище Саранда, пристанище Шънджин, пристанище Химара;

- интернационалното летище в Тирана – на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ринас, имайки поради, че опциите за трансфер през това летище в посока България са минимални.

Босна и Херцеговина – Към 20 март съществува опция за връщане на български жители от летище Сараево в България чрез полет с трансфер в Истанбул, Доха, Стокхолм и Загреб. Пристигащите в Босна и Херцеговина непознати жители, които скоро не са обитавали в рискови страни, могат да влязат в страната само с годен паспорт. Пристигащите на летищата пасажери ще бъдат поставяни под 14 дневна карантина, като се изключи тези, които осъществят летищен трансфер.

Властите в Париж затварят публични места поради ковид

Граничен контролно-пропусквателен пункт към Хърватия – Към 20 март изходните Граничен контролно-пропусквателен пункт на Босна и Херцеговина към Хърватия пропущат жители на Европейски Съюз, искащи да изоставен страната. Същевременно Хърватия позволява на своя територия намиращи се в Босна и Херцеговина жители на страни от Европейски Съюз, само при положение на отваряне на директен кулоар за тяхно постигане до крайната им дестинация. Товарните МПС, които минават директно през Хърватия, могат да влизат само при Граничен контролно-пропусквателен пункт Нова Села, Стара Градишка и Славонски Шамац. Понастоящем на Граничен контролно-пропусквателен пункт Изачич, Бияча, Брод, Шамац, Градишка, се построяват палаткови лагери, в които влизащите в страната ще бъдат поставяни под 14 дневна карантина. Също по този начин на входните Граничен контролно-пропусквателен пункт на Босна и Херцеговина се не разрешава влизането на непознати жители, които през последния интервал са обитавали в най-засегнатите от COVID-19, до момента в който тези, които скоро не са обитавали в изброените страни, могат да влязат в страната само с годен паспорт.

Граничен контролно-пропусквателен пункт към Сърбия - Сърбия затвори границите си към Босна и Херцеговина. Влизането и излизането от територията на Босна и Херцеговина към Сърбия е допустимо само за водачи на товарни камиони, пренасящи артикули.

Граничен контролно-пропусквателен пункт към Черна гора – Черна гора затвори границите си към Босна и Херцеговина. Влизането в Черна гора е допустимо само за черногорски жители, чужденци с позволено престояване в страната и водачи на товарни камиони, пренасящи артикули. Към Сърбия и към Черна гора условието на управляващите е водачът на камиона да не напуща кабината на транспортното средство на територията на Босна и Херцеговина. Същевременно директно прекосяване през страната би трябвало да бъде осъществено в границите на най-много 12 часа.

Черна гора - Самолетните полети, интернационалният жп и автобусен превоз са прекратени, а граничните пунктове на Черна гора са затворени за всички чужденци, като се изключи тези със статут на престояване в Черна гора. Затворени са гранични пунктове за пътнически трафик към Босна и Херцеговина: Šćepan Polje - Hum, по пътя Плужин - Фоча; граничният пункт Шула - Витина, по пътя Плевля - Фоча, до Република Албания: Грънчар - Башки, по пътя Плав - Шкодер; Sukobin - Murićani, по пътя Ulcinj - Shkoder, към Република Хърватска: Kobila - Vitina, по пътя Херцег Нови - Vitina - Дубровник, към Република Сърбия: Ranče - Jabuka, по пътя Pljevlja - Prijepolje; Вуче - Годова на пътя Rožaje – Tutin.

Република Косово – Към 20 март входните Граничен контролно-пропусквателен пункт на Косово по границата с Република Северна Македония, Сърбия, Албания и Черна гора са затворени за задгранични жители, като се изключи дипломати, упълномощени в Косово, чиновници на KFOR и EULEX. Допускат се жители на Косово, които са подложени на подробни медицински прегледи и се инструктират за самокарантина през идващите 15 дни. Пропускат се товарни транспортни средства, пренасящи артикули и храни, след обзор на лидера от медицински експерт. Летище „ Адем Яшари “ в Прищина е единственото интернационално летище на територията на Косово, само че от 16 март публично са прекратени всички постоянни полети от и към Косово, като се изключи военните и тези, доставящи филантропична помощ.

Испания – Възстановен е граничният надзор на външните сухоземни граници на Испания. Допускани са единствено испански жители или такива със статут на резиденти и трансгранични служащи. Испания към този момент не планува затваряне на въздушното пространство. До 26 март има възбрана за акостирането в испански пристанища на всички кораби вид круизи, без значение от кое място идват. „ България еър “ разгласи, че от 18 март до края на месеца ще бъдат анулирани всички полети от и до Мадрид, Палма де Майорка и Малага. Също по този начин, за интервала няма планувани полети сред София и Барселона.

Австрия – От 20 март се вкарва засилен граничен надзор при влизане от Унгария и Словения. Всички жители, идващи от тези страни, са задължени да дават молекулярен тест за ковид, не по-стар от 4 дни, като се изключи австрийските жители и тези с всекидневно местожителство в Австрия. Същите се позволяват да влязат в страната, откакто преминат 14 –дневна карантина. Транзитното прекосяване през Австрия е позволено до 3 април, доколкото излизането от страната е обезпечено. Наредбата не се ползва за превоз на артикули и търговски превоз.

Словения – На граничните пунктове са въведени медицински инспекции на телесната температура на пътуващите. От 19 март идващите от Италия в Словения пасажери могат да пресичат границата единствено при Граничен контролно-пропусквателен пункт - Vrtojba, Fernetiči и Škofije, които ще са непрекъснато отворени. Четвъртият пункт Krvavi Potok ще работи от 05:00 до 23:00 часа. Невъзможно е прекосяването на леки коли по маршрута Италия-Словения-Хърватия-Сърбия-България. От 19 март до 19 април Товарните МПС, които минават директно, могат да влизат в Хърватия единствено през следните Граничен контролно-пропусквателен пункт: Bregana - Obrežje и Kozminci-Macelj. Считано от 20 март Унгария не позволява пасажери с персонални моторни транспортни средства от Словения да преминат на нейна територия. Влизане на територията на Унгария от страна на Словения за интернационален товарен трафик е допустимо през граничните пунктове Tornyiszentmiklós и Rédics. На процедура сега е невероятно прекосяването на пасажери по маршрут Испания - Южна Франция - Италия - Словения за България. Пътническите полети в Словения са неразрешени от 16 март.

Франция чака цялостната карантина за цялата страна да бъде удължена

Словакия – От 19 март Граничен контролно-пропусквателен пункт действат обикновено за леко и тежкотоварни МПС, а лекотоварни се позволяват единствено, в случай че носят хранителни стоки/суровини и медицински артикули. В мощ е възбрана за влизане на чужденци като се изключи водачи на товарни транспортни средства. От 19 март на Граничен контролно-пропусквателен пункт Břeclav / Brodské от Чешката страна се е образувала няколко километра опашка от камиони.

Русия – От 20 март летище „ Шереметиево “ затваря два от своите терминали – C и E, а полетите ще бъдат трансферирани на терминали D и F. В същото време доста полети са анулирани.

Грузия –Преустановяват се всички полети до и от Грузия от 21 март, като се изключи грузинския авиопревозвач Georgian Airways, който ще прави полети в тясна съгласуваност с грузинското държавно управление. За водачите на товарни коли се планува полицейски конвой от влизане до овакантяване на страната, ако лидерът е минал през страни, избрани като зона с висок риск.

Република Казахстан – От 22 март в градовете Нур-Султан и Алмати се вкарва карантина и се прекратява транспортът на пасажери с автотранспортни средства. Ще бъде спряно придвижването на пътнически влакове, осъществяващи транспорт от/до Нур-Султан и Алмати, както и на влакове, които ги свързват с прилежащите към тях региони, с изключение на директно през гарите на градовете, без опция за качване и слизане на пасажери. Преустановяват се пътническите транспорти до и от летищата в градовете Нур-Султан и Алмати като се изключи товарните и интернационалните полети. На жителите, които попадат в споразуменията за безвизово влизане в страната и престой до 90 календарни дни на всеки интервал от 180 дни, ще бъде удължено разрешителното за краткотрайно престояване с до 30 дни. За останалите, пребиваващи в Казахстан на съображение на разнообразни категории визи, чийто период към този момент изтича, миграционната работа в гр. Алмати ще продължи периода на действието на визите за удължение на престоя в Казахстан до края на изключителното състояние.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1709  Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете  УМБАЛ-Бургас вкара УМБАЛ-Бургас вкара " рандеву " по вайбър за родителите на недоносените бебета  Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР