Република Северна Македония е готова да подпише декларация или анекс

...
Република Северна Македония е готова да подпише декларация или анекс
Коментари Харесай

Зоран Заев: Готови сме да подпишем анекс към Договора за добросъседство с България

Република Северна Македония е подготвена да подпише декларация или анекс към Договора за добросъседство с България. Това съобщи министър председателят Зоран Заев след 25-ият конгрес на Социадемократическия съюз на Македония, оповестява БНР.

Заев съобщи, че няма потребност от нов контракт сред Република Северна Македония и България, сегашният е отличен.

Македонският министър-председател разкри и какво би съдържал сходен документ: "И няма проблем за изява - джука, писмена, декларация или персонално, както прочее и интернационалната дипломация приема, че Република Северна Македония - дългото име на страната, и Северна Македония - късото уставно име на страната, се отнасят за територията на нашата земя - Република Северна Македония и на никое място другаде. И че нямаме териториални искания по отношение на някой от съседите който и да било на света и в същото време се съгласяваме, че вмешателството във вътрешните работи на прилежащите страни, в това число и на България, постоянно е принцип ".

Заев добави, че е подготвен да удостовери и подготвеност за създаване на Коридор 8 и за усилване на икономическото съдействие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР