Република Македония е отчела най-големия растеж на средната заплата досега,

...
Република Македония е отчела най-големия растеж на средната заплата досега,
Коментари Харесай

Рекорден ръст на средната заплата в Македония

Република Македония е отчела най-големия напредък на междинната заплата до момента, заяви финансовият министър Драган Тевдовски, като посочи, че годишната заплата е повишена с 5,7% през първите 10 месеца на 2018 година спрямо напредък от 1,5-2 % до момента, съобщи организация МИА.

В изявление за телевизия Канал 5 министърът съобщи, че нарастването на заплатите и откриването на нови работни места са основни цели на държавното управление.

"През 2018 година стопанската система се движеше напред главно с помощта на частния бранш. Средната заплата набъбна с 5,7 % в интервала януари-октомври, което е най-големият напредък по отношение на предходните интервали, когато нарастването беше сред 1,5 и 2 % ", съобщи Тевдовски.

"Индустрията набъбна с съвсем шест % през 2018 година, износът се усили с двуцифрен %, равнището на безработицата спадна до 20,8 % и бяха открити към 14 000 работни места. Всичко това демонстрира, че стопанската система се движи в вярната посока ", акцентира министърът.

Той уточни, че държавният дълг се е нормализирал, спадайки от 48,8 % през 2016 година до 48,2 % от брутния вътрешен артикул в края на 2018 година, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР