Република Корея и Малайзия завършиха 3:3 в последна среща от

...
Република Корея и Малайзия завършиха 3:3 в последна среща от
Коментари Харесай

Малайзия записа първа точка на турнира за Купата на Азия и отне първото място в група Е от Южна Корея

Република Корея и Малайзия приключиха 3:3 в последна среща от група Е на шампионата за Купата на Азия след трагично равнене на малайзийците две минути след приключване на добавеното време. Тимът от южната част на корейския полуостров водеше с 3:2 и в този миг щеше да оглави крайното класиране, с цел да срещне на осминафинала Япония.

Но красиво попадение на Ромел Моралес в 14-ата минута на добавеното време донесе първа точка на Малайзия и лиши върха на корейците. Там се подреди тимът на Бахрейн, който събра 6 точки след триумфа с 1:0 над Йордания. Бахрейнците ще играят на осминафинал против тима на Япония.

Република Корея е на 2-о място с 5 точки от една победа и две равенства, а в идната фаза ще срещне спечелилия от Група F – Саудитска Арабия или Тайланд. Напред продължава и Йордания, само че тя като трети тим занапред ще чака своя идващ конкурент.

Тимът на Малайзия излезе доста самоуверено против рутинирания си противник и съумя да обърне развоя на мача от 0:1 до 2:1 с голове на Файсал Халим и Ариф Айман от дузпа, надлежно в 51-ата и в 62-ата минути. Преди това през първата част Джун У-Йон беше дал преднина на тима, воден от Юрген Клинсман.

Равенството беше възобновено в 83-ата минута с автогол на Сайлях Хазми, а Корея направи цялостен поврат в 4-ата минута на добавеното време, когато Хюн Мин Сон вкара дузпа. И минута и 40 секунди откакто изтече постоянното добавеното време, малайзийците изравниха посредством Ромел Моралес, който влезе на скорост, овладя топката от пас на Пауло Жозуе и прониза вратаря.



Нападателят на Млада Болеслав (Чехия) Юсуф Юсуф пък донесе единственото попадение с цената на три точки за Бахрейн против Йордания. Йорданците владееха повече топката, само че головите положения бяха за Бахрейн.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР