Република Кипър реши да активира плана си за извънредни ситуации,

...
Република Кипър реши да активира плана си за извънредни ситуации,
Коментари Харесай

Кипър активира извънреден план за евакуация на чужди граждани от Израел през територията си

Република Кипър реши да задейства проекта си за изключителни обстановки, съгласно който страната ще одобри и ще даде удобства за евакуацията на непознати жители през територията си поради терористичното нахлуване на Хамас против Израел и продължаващите бойни дейности, излиза наяве от известие на министерството на външните работи на Кипър.

Днес министърът на външните работи Константинос Комбос е свикал съвещание на групата за ръководство на рецесии, в която вземат участие с изключение на него и министрите на защитата, на вътрешните работи и на правораздаването и публичния ред.

Групата е решила да задейства специфичния народен проект ЕСТИЯ, който планува приемането и репатрирането на непознати жители от спешни райони през територията на Република Кипър.

На среща с кмета на град Ларнака министърът на превоза на Кипър Алексис Вафеадис също удостовери готовността на Кипър да одобри непознати жители, които желаят да изоставен Израел, заяви в електронното си издание в. " Филелефтерос "..

" Готови сме да посрещнем и в пристанищата Лимасол и Ларнака, и на летищата, всички, които се нуждаят от помощта ни, с цел да могат да заминат за други дестинации ", сподели Вафеадис и добави: " Справяли сме се с сходна рецесия и по-рано с Йемен, подобрили сме още повече инфраструктурата си на основата на този опит и през днешния ден сме подготвени да приемем тези, които е належащо ".

Той повтори, че Кипър е " подготвен да даде и медицински услуги на ранените.

Рано през днешния ден от Израел в Кипър с португалски боен аероплан дойдоха 85 жители на Португалия и Испания, заяви Ройтерс, като се базира на представител на кипърското външно министерство. За по-късно през днешния ден е плануван втори полет.

Освен това няколко хиляди израелци, живеещи в Европа и на други места по света, употребяват Кипър като директен пункт за завръщане в Израел след началото на рецесията в събота.

Хиляди поданици на западни страни бяха евакуирани през Кипър по време на войната сред Израел и Хизбула през 2006 година Островът беше междинна точка и за евакуацията на най-вече английски жители от Судан по-рано през тази година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР